Patientsikkerheden på Holbæk Sygehus: - Det er meget alarmerende

Næstformanden i Dansk Sygeplejeråd forklarer, at de i værste fald frygter, at patienter dør, fordi der ikke er personale nok.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dansk Sygeplejeråd har indberettet den medicinske afdeling på Holbæk Sygehus til Styrelsen for Patientsikkerhed, fordi de frygter for patienternes sikkerhed.

Dorte Steenberg er næstformand i Dansk Sygeplejeråd, og hun forklarer, at deres medlemmer oplever, at de ikke kan hjælpe patienterne på afdelingen med de hele elementære ting.

Derfor frygter de for patientsikkerheden.

Holbæk Sygehus
Læs også
Dansk Sygeplejeråd indberetter sygehus: Vi er bekymrede for patientsikkerheden
Holbæk Sygehus
Læs også
Dansk Sygeplejeråd indberetter sygehus: Vi er bekymrede for patientsikkerheden

- Vi frygter, enten at patienterne dør, fordi der ikke er personale nok til at hjælpe dem eller der optræder meget alvorlige komplikationer. Vi vurderer, at der er en betydelig risiko for patientsikkerheden ved de situationer, som sygeplejerskerne beskriver for os, siger Dorte Steenberg til TV ØST.

Uacceptable situationer

Næstformanden forklarer, at det er alvorlige situationer, som deres medlemmer oplever på sygehuset.

- Det kan være alt fra, at patienter, der har svært ved at drikke, ikke får hjælp til det og derfor får drop og får hjælp den vej. Det kan være overhovedet at nå at give medicin eller hjælpe patienter, der har svært ved at synke. Og det kan være meget alvorligt, fordi man risikerer at fejlsynke, og det kan man dø af. Det betyder, at man må lægge en sonde på de patienter i stedet for at hjælpe dem med at spise. Og det er selvfølgelig helt uacceptabelt, siger Dorte Steenberg. 

Holbæk Sygehus
Læs også
Fagforbund i fælles opråb: Holbæk Sygehus er på sammenbruddets rand
Holbæk Sygehus
Læs også
Fagforbund i fælles opråb: Holbæk Sygehus er på sammenbruddets rand

Alarmerende for sikkerheden

Hvor alarmerende er det her?

- Det er meget alarmerende. Der er en meget stor risiko for patientsikkerheden. Noget af det sygeplejerskerne beskriver betyder jo, at patienterne kan dø eller i bedste fald få komplikationer, men det også være alvorlige komplikationer, siger Dorte Steenberg.

Hvor tit har I indgivet sådan en bekymringshenvendelse?

- Det har vi aldrig gjort før. Det er første gang, vi gør det. Og det siger selvfølgelig også noget om, hvor alvorlig den her situation er, lyder det fra Dorte Steenberg.

TV ØST har forsøgt at få en kommentar fra Holbæk Sygehus.


Nyhedsoverblik