Sygehussag: Pårørende ser frem til sagen afsluttes

Arne Herskov var en af de patienter, som den 31-årige sygeplejerske er tiltalt for at have dræbt. Familien til Arne Herskov ser frem til at sagen afsluttes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Arne Herskov skulle på aflastning på et plejehjem og fedes op, fordi han var skind og ben.

Det var den sidste melding, hans storesøster Birthe Ansbøl fik, da hun forlod sin bror på Nykøbing Falster Sygehus fredag den 2. marts 2012 og tog hjem.

Det skriver Ekstra Bladet.

Intet tydede på, at den 72-årige tidligere skraldemand var døden nær, selv om han godt nok, med sin bror Vagns ord, lignede en kz-fange, fordi han havde mistet appetitten på både maden og livet efter sin søns alt for tidlige død nogle måneder forinden.

- Da hans søn døde, gik det ned ad bakke for Arne. Jeg vidste, at han va ked af livet. Det kan jeg lige så godt sige. Det var et lille halvt års tid, hvor han gik ind i sig selv og var ked af det, fortæller Birthe Ansbøl.

Nu er Arne Herskov en de tre ældre patienter, som den 31-årige sygeplejerske er tiltalt for at have dræbt ved at give dem en overdosis morfin og diazepam intravenøst samt drabsforsøg mod en kvinde, der, ifølge anklageskriftet, blev reddet, fordi hospitalspersonalet fattede mistanke om forgiftning og gav modgift.

Sagen blev henlagt

Allerede i 2012 satte politiet spørgsmålstegn ved Arne Herskovs død, fordi der var fundet mistænkelige stoffer i hans urin.

- Vi blev spurgt, om han kunne have haft noget med hjemmefra. Men han har altid været modstander af stoffer. Bajere kunne han godt lide. Men han har aldrig nogensinde taget stoffer, fastslår Birthe Ansbøl.

Sagen blev henlagt, og Arne Herskov blev begravet.

 

- Og så tænkte vi, at han bare havde fået fred. Det var jo det, han ville. Selvfølgelig var vi kede af at miste ham, men han ville jo ikke leve, konstaterer hun.

Ribbet op i sagen

Men den sidste dag i februar 2015, hvor to patienter døde på sygeplejerskens vagt, og en kvinde overlevede en overdosis medicin, blev der ribbet op i det hele igen, og Arne Herskovs død blev en del af en af de mest spektakulære kriminalsager inden for sygehusverdenen.

Nu ser familien frem til, at sagen skal få sin endelig afslutning.

- Hvis hun er skyldig, så skal hun straffes for det. Arne var ikke dødeligt syg. jeg håber, hun kommer i sjældet resten af livet, hvis hun er skyldig. Man har jo ikke lov til at slå folk ihjel, siger Arnes bror, Vagn Herskov.

/Ekstra Bladet


Nyhedsoverblik