Sygehuslæger kan løse mangel på praktiserende læger

En ny opgørelse viser, at hvis sygehuslæger uddannet i almen medicin skiftede til privat praksis, så kunne udkantområdernes lægemangel løses.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er PLO – Praktiserende Lægers Organisation, der ved en ny opgørelse, peger på, at der er en løsning på yderområdernes mangel på praktiserende læger. Det skriver Avisen Danmark.

Ifølge opgørelsen, så vil manglen kunne løses ved at de sygehuslæger, der er uddannet i almen medicin, skiftede spor og i stedet blev privat praktiserende.

- Et problem nu og i fremtiden

Opgørelsen viser, at 770 ud af de 4404 aktive læger uddannet i almen medicin arbejder på sygehuse i blandt andet akutmodtagelser. Og det er de læger, som formand for PLO, Christian Freitag, gerne vil flytte på. Også selvom han anerkender, at det ikke realistisk at flytte dem alle.

      - Men vi har et reelt problem lige nu og flere år ud i fremtiden, fordi det tager lang tid at uddanne en læge i almen medicin. Så kunne man lokke bare en tredjedel, ville vi have en løsningsmulighed, der kan virke med det samme, siger Christian Freitag til Avisen Danmark.

Fragter læger i bus på Lolland

Læger pendler til Nysted
Læs også
Vil løse lægemangel: Læger pendler 150 kilometer til klinik i særlig bus
Læger pendler til Nysted
Læs også
Vil løse lægemangel: Læger pendler 150 kilometer til klinik i særlig bus

Så sent som i december fortalte TV ØST om problemet med manglen på praktiserende læger her i regionen. I Nysted på Lolland løste de problemet ved at indrette en bus, så to læger kunne bruge den som klinik til telefonkonsultationer, mens de pendlede frem og tilbage Frederiksberg.

Læger også eftertragtede på sygehuse

Stephanie Lose (Venstre), der er kommende for formand for Danske Regioner, er dog ikke begejstret for det nye forslag med flytte lægerne væk fra sygehusene. Blandt andet fordi de omtalte læger er en eftertragtet gruppe også her.


Nyhedsoverblik