Sygehusdirektør: Manglende indkaldelse til undersøgelser var ikke et udtryk for uvilje

Sygehusdirektør fortæller, at det var et tvivlsspørgsmål, der fik sygehuset til at tøve med at indkalde kvinderne.  

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ifølge Region Sjælland fik 735 kvinder en mangelfuld brystundersøgelse på Ringsted Sygehus i perioden fra marts 2013 til maj 2017.

Ni kvinder har efterfølgende fået konstateret kræft.

I dag fortæller Jyllands Posten, at det først var da Styrelsen for Patientsikkerhed truede Ringsted Sygehus med et påbud, at omkring 90 kvinder fik tilbudt en genundersøgelse.

For selv om Styrelsen for Patientsikkerhed i to omgange skrev til regionen, at man forventede, at regionen også genindkaldte de kvinder, der var henvist med smertesymptomer, afviste sygehuset og regionen at rette ind.

- Vi var usikre

Direktøren for Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse fortæller, at det var et tvivlsspørgsmål om styrelsens henvendelse, der fik sygehuset til at tøve med at indkalde kvinderne.  

- Vi fik en præcisering fra styrelsen, som vi var usikre på, og så prøvede vi at beskrive alt, hvad vi gjorde, og det var styrelsen så ikke enige med, fortæller Vagn Bach, der er direktør for Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse, til TVØST.

- Det var ikke for ikke at rette os efter den faglige ekspertise i styrelsen, understreger han og lover, at alle kvinder, der skal have foretaget lignende undersøgelser på sygehuset i Ringsted i fremtiden, kan være rolige ved, at det foregår efter de nationale standarter.  

- Vi har eftergået alle retningslinjerne på det her område, og hele afdelingen er opmærksom på, at efterleve de nationale retningslinjer, siger han.

Se indslaget om sygehuset herunder:

Ringsted Sygehus genindkalde først 90 kvinder, der i sin tid var blevet fejl-undersøgt i forbindelse med brystkræft, da sygehuset blev truet med påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Nyhedsoverblik