Sygehus allierer sig med eksperter for at få styr på sagen om de mangelfulde brysttjek

Knut Borch-Johnsen oplyser, at de nu samarbejder med Styrelsen for Patientsikkerhed og andre danske sygehuse for at få styr på sagen om de mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus. Foto: Lars Andersen - TV ØST

Ringsted Sygehus samarbejder med Styrelsen for Patientsikkerhed og andre sygehuse for at få undersøgt sagen om de mangelfulde brysttjek til bunds.

I forsøget på at få ryddet helt op på Ringsted Sygehus, efter hundredvis af kvinder har fået foretaget mangelfulde brystundersøgelser, får sygehuset nu hjælp udefra.

Det oplyser Knut Borch-Johnsen, der er vicedirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse, til TV ØST.

Over en firårig periode fra 1. marts 2013 til 24. maj 2017 blev der foretaget mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus. Ti kvinder har som følge af de mangelfulde undersøgelser fået konstateret kræft. Samtidig har 17 kvinder nu søgt erstatning, fordi de mener, de har en skade, som kan føres tilbage til sagen om de mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus.

Og for at få styr på sagen har Ringsted Sygehus nu allieret sig med nogle, der skal hjælpe med at få klarlagt sagen.

Det er også grunden til, at vi går ud og siger, at vi vil have nogle udefra til at kigge os efter i sømmene

Knut Borch-Johnsen, vicedirektør, Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse

- Det er i første omgang noget, der sker i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed og andre sygehuse i Danmark, men det er også muligt, at vi går længere ud i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed. Men det er noget, vi drøfter direkte med dem for at finde den rigtige og bedst mulige måde at gøre det på, siger Knut Borch-Johnsen.

Skal kigges i sømmene

Vicedirektøren forklarer, at det handler om at sikre sig, at der ikke er nogle, som bliver tabt undervejs.

- Og det er i virkeligheden noget af det allervigtigste nu her. At være helt sikker på, at der ikke opstår nye huller i den afprøvning, vi laver, siger Knut Borch-Johnsen.

- Det er også grunden til, at vi går ud og siger, at vi vil have nogle udefra til at kigge os efter i sømmene. Ligesom vi også siger, at vi skal have nogle til at kigge os efter i sømmene med hensyn til det, vi gør nu, som er i overensstemmelse med de retningslinjer, der er i Danmark, men at andre også siger, at I gør det faktisk fuldstændig som man skal på nuværende tidspunkt.

Er det noget, man har set før inden for det danske sygehusvæsen?

- Man benytter sig af det i visse situationer.

- Problemet kan være, specielt i meget små specialer, at der kender man hinanden så godt, at der kan opstå mistanke om, at man kender hinanden for godt, når man skal ud og undersøge hinanden. Og netop i de situationer sker det ikke sjældent, at man beder nogle helt udefra at komme ind og se på det for at få det helt uvildige kig på det, siger Knut Borch-Johnsen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App