Syge børn får nu aflastningstilbud ved Korsør

Et nyt aflastningstilbud skal sikre aflastning til sjællandske familier med et alvorligt sygt barn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I tre år har familier med et alvorligt sygt barn kunnet få rådgivning og aflastningsophold hos Familiefokus, der har base i Aarhus.

Nu kommer den mulighed også til Sjælland - nærmere betegnet til Korsør.

Regeringen og Dansk Folkeparti har afsat tre millioner kroner til et aflastningstilbud, der skal holde til på Musholm Feriecenter ved Korsør.

- Det glæder mig, at vi nu også øst for Storebælt får samme mulighed for at kunne tilbyde aflastning til børn med livstruende sygdom samt deres pårørende. Her skal de kunne få en tværfaglig indsats, der ser på de aktuelle behov og støtter familien til at få en så god og tryg dagligdag som muligt når man har et sygt barn, siger Liselott Blixt, sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, i en pressemeddelelse.

quote Vi tilbyder ikke smertebehandling af børnene, men har tilbud, der er rettet mod familien

Gaby Juhl, områdechef for Specialområdet, Kommunikation og Handicap i Region Midtjylland

Et tilbud rettet mod familien

Familiefokus tilbyder blandt andet aflastningsophold for de syge børn og deres familie samt hjemmebesøg, hvor rådgivere hjælper familierne med at sikre, at de stadigvæk kan være en familie.

- Vi tilbyder ikke smertebehandling af børnene, men har tilbud, der er rettet mod familien, fortæller Gaby Juhl, som er områdechef for Specialområdet, Kommunikation og Handicap i Region Midtjylland.

- Det handler om at hjælpe familierne med at fortsætte med at være familier, når der er et meget sygt barn i familien. At sikre, at der også tages hensyn til de andre børn i familien, men også at lære forældrene lidt om, hvad deres barn kan, selvom det har den her sygdom, siger Gaby Juhl.

Det forventes, at de første afalstningsophold på Musholm vil blive gennemført fra april af. 


Nyhedsoverblik