Sydskolen til forældre: I skal ikke være bekymrede

En masse forældre var her til aften mødt op til et orienteringsmøde på Sydskolen i Fårevejle, hvor skolen gjorde det helt klart, at forældrene ikke skal bekymre sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Odsherred Kommune, politiet og Sydskolen havde her til aften inviteret bekymrede forældre til et orienteringsmøde.

I dag kom det frem, at den 16-årige terrorsigtede pige fra Kundby, var ved at planlægge et attentat mod Sydskolen i Fårevejle. Og det har skabt en del røre blandt forældrene, der er bekymrede for deres børn. 

- Forældrene kan trygt sende deres børn i skole igen i morgen, de har ikke noget at bekymre sig om. Pigen er jo i varetægt nu, så vi må også formode at truslen er helt elimineret, siger Lene Ørnberg Terkelsen, formand for skolebestyrelsen, Sydskolen.

Samme udmelding kommer politiet med, og de udtrykker, at forældrene ikke skal være bange for deres børns sikkerhed. Derfor mener borgmester Thomas Adelskov (S) også, at forældrene ikke har grund til at bekymre sig. 

- Vi har været meget optaget af, at politiet siger, at der ikke er en konkret trussel mod skolen, og det er også derfor, at vi i dag fortsatte undervisningen. Vi har selvfølgelig koncentreret os om at informere både forældre, medarbejdere og eleverne, siger borgmester Thomas Adelskov (S).

Og fortsætter:

- Vi håber selvfølgelig, at vi og politiet kan betrygge forældrene i, at politiet har kontrol over situationen, og at der ikke er en trussel mod skolen.     

Forældrene føler sig mere trygge

De forældre TV ØST talte med efter mødet var også mere trygge ved situationen efter mødet.

- Politiet fortalte om de risikoer der har været – at der har været den her bombetrussel. Og så er vi blevet forsikret om, at der ikke er yderligere fare for noget. Vi har fået svar på mange spørgsmål, så egentlig synes jeg, vi er rustet ganske fint, og vi er ikke bange for at sende vores børn i skole i morgen, siger Conni Simonsen, der er forælder.  

Budskabet ved mødet var også, at skolen vil bruge kræfter på at få eleverne til at føle sig trygge og forsikret dem om, at de ikke skal være bange for at gå i skole. 


Nyhedsoverblik