Sydsjællandske havne vil tiltrække flere lystsejlere

Der er dejligt i Præstø og på resten af Sydsjælland - og det skal flere sejleglade nu få øjnene op for. Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

VisitSydsjælland-Møn vil have endnu flere lystsejlere til at sætte kurs mod de sydsjællandske havne.

Der er gang i sejl og skibsmotorer i Danmark, og lysten til at stikke til søs er stigende.

Sidste år var en million lystsejlere på vandet. De lægger i gennemsnit 800 kroner i døgnet i lystbådshavnene, og derfor vil VisitSydsjælland-Møn nu forsøge at lokke endnu flere lystsejlere til at sætte kurs mod de sydsjællandske havne.

Derfor er Faxe, Næstved, Vordingborg og Stevns Kommuner gået sammen om at promovere deres 16 havne på online sejleruniverset Havneguide.dk.

Artiklen fortsætter under billedet.

Præstø har meget at byde på - ikke mindst smuk natur. Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

Vi har alt det, som lystsejlere gerne vil have, og vi vil gerne tiltrække flere lystsejlere til vores destination

Heidi Larsen, VisitSydsjælland-Møn

- Vi gør det fordi, vi er den destination i Danmark med den længste kystlinje. Vi har 600 kilometer kyst, og derfor har vi også masser af hyggelige havne og masser af spændende oplevelser langs kysten. Så vi har alt det, som lystsejlere gerne vil have, og vi vil gerne tiltrække flere lystsejlere til vores destination. Der er jo en kæmpe kapacitet i havnene, hvor der kan ligge lystsejlere, siger Heidi Larsen, der er netværks- og forretningsudviklingschef i VisitSydsjælland-Møn.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

Inspiration til sejlturen

De fire kommuner blev i dag repræsenteret på det nye online sejlunivers i Præstø Sejlklub. På Havneguide.dk kan lystsejlere få inspiration til sejlturen og de oplevelser, seværdigheder, spisesteder og natur, der venter i og tæt ved havnene.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

De lægger penge i hele værdikæden

Heidi Larsen, VisitSydsjælland-Møn

- Lystsejlerne er turister ligesom alle andre, men de går i land, og de spiser på vores restauranter, og de går ud og besøger vores attraktioner. De lægger penge i hele værdikæden, og så er det spændende, fordi vi har destinationen til dem med alle de oplevelser, vi tilbyder, lyder det fra Heidi Larsen.

  Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App