Sydsjællands Politi i razzia: Ni sigtede på ét døgn for spritkørsel

På bare ét døgn har politiet sigtet ni trafikanter for kørsel i påvirket tilstand. Hver femte dødsulykke i trafikken sker med spiritus i blodet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lige så travlt danskerne har med at nyde kølig rosé og andet alkohol i sommervarmen, lige så travlt har politiet med at holde øje med påvirkede trafikanter.

I juli måned har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ekstra fokus på spritkørsel. Det betyder, at der i politikredsen på bare ét døgn blev sigtet ni trafikanter, som alle var påvirkede af enten alkohol eller euforiserende stoffer. 

Det fremgår af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis døgnrapport.

Knallerter og bilister på sprit

En 34-årig mand fra Sakskøbing blev 16.30 onsdag standset, da han kom kørende på knallert i Guldborg. Han var påvirket af alkohol, og hans knallert var desuden ændret, så den kunne køre stærkere end det tilladte. Det var ikke første gang, politiet mødte manden på den ulovlige knallert, og derfor blev den konfiskeret. Han blev anholdt for spritkørsel.

Senere klokken 18.15 blev en 61-årig mand fra Søllested stoppet på Jernbanegade i byen, da han kom kørende i bil med en for høj promille. Han blev også anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Hvis nogen du kender er ved at køre påvirkede:

  • Fortæl ham eller hende, at du har det skidt med, at han/hun kører.
  • Forsøg at tale ham/hende fra at køre og tag evt. bilnøglerne.
  • Allier dig med andre, så I er flere, der kan støtte hinanden.
  • Ring efter en taxa og lån evt. ham/hende penge til taxaen.
  • Tilbyd en overnatning.
  • Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.
  • Hvis han/hun alligevel kører, så kontakt politiet på tlf. 114.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

I Slagelse blev en 24-årig mand fra byen taget i at køre i bil klokken 0.17 med sprit i blodet. Han blev også anholdt og sigtet.

En alkometertest viste, at en 30-årig mand fra Store Fuglede havde drukket for meget, da han kom kørende i bil ad Alléen i Sorø. 

Lige sådan blev en 19-årig mand fra Sakskøbing også sigtet for spitkørsel, da han kørte gennem Idestrup med for høj promille. 

På stoffer og i bil

I løbet af døgnet fandt politiet også trafikanter påvirkede af euforiserende stoffer. På Vestmotorvejen fandt politiet en 27-årig mand fra Allerød, der kørte påvirket. Han var påvirket af euforiserende stoffer og blev også anholdt og sigtet.

I Sakskøbing standsede politiet klokken 17.30 en 43-årig mand fra byen i en stjålet bil. Han var både påvirket af amfetamin og kokain og havde ikke noget kørekort. Han blev anholdt og sigtet for det hele.

I Vordingborg blev en 27-årig mand standset på Færgegårdsvej klokken 21.45, da han kom kørende i bil, selvom han var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev anholdt og sigtet. 

En 31-årig mand fra Charlottenlund blev også stoppet af politiet i Flakkebjerg. Han var påvirket af kokain og blev derfor anholdt og sigtet.

I hver femte dødsulykke er spirituspåvirkede trafikanter indblandet, og der er cirka ti gange højere risiko for at komme alvorligt til skade, når man er påvirket bilist. 

julefrokost_sprit.jpg
Læs også
Politiet holder presset: Masser af fartkontroller i juli
julefrokost_sprit.jpg
Læs også
Politiet holder presset: Masser af fartkontroller i juli

Nyhedsoverblik