Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har nu genfundet manglende teledata i Emilie Meng-sagen

Efterforskere opdagede, at der manglede teledata i sagen om drabet på Emilie Meng. Nu oplyser politiet, at de har genfundet den manglende data.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har nu genfundet de manglende teledata i Emilie Meng-sagen.

Det skriver Politiken.

- Det betyder, at al rådata altså er tilgået efterforskningen af drabet på Emilie Meng, siger kommunikationsdirektør ved Rigspolitiet Anders Frandsen til avisen.

Om de skæve mastedata kan have medført fejltolkninger i efterforskningen, ønsker Rigspolitiet ikke at svare på.

emilie-meng.jpg
Læs også
Drab på Emilie Meng førte til opdagelse af telefejl
emilie-meng.jpg
Læs også
Drab på Emilie Meng førte til opdagelse af telefejl

- Detaljerede oplysninger om politiets efterforskning kan give gerningsmanden et indblik, som i værste fald vil kunne besværliggøre efterforskningen.

Familens bistandsadvokat Mai-Brit Storm Thygesen peger på problemet i, at fejlene skete for over 3 år siden, idet afledte spor og vidners hukommelse sander til. Eksempelvis er det ikke muligt at indhente flere teledata om dem, der gemte sig i hullet i datamaterialet.

Fejl kom tre år efter 

Det var et hold af eksperter, som var sat til at gennemgå drabssagen fra Korsør endnu engang, der konstaterede fejlen i brugen af teledata. De opdagede, at der var store mangler i materialet om potentielle gerningsmænds teleaktivitet.

Centrale kilder i blandt andet politiet oplyste til Politiken, at "omkring det mulige gerningstidspunkt havde politiet i et såkaldt mastesug indhentet data om aktive telefoner i området, men de tekniske eksperter opdagede nu, at der var over en times hul i datamaterialet".

emilie-meng.jpg
Læs også
Politiet erkender manglende efterforskning i Emilie Meng-sagen
emilie-meng.jpg
Læs også
Politiet erkender manglende efterforskning i Emilie Meng-sagen

Den efterladte families bistandsadvokat mener, at det kan have haft afgørende betydning for efterforskningen.

- Fejlen kommer jo frem tre år efter, efterforskningen faktisk startede, og i de tre år har der været en masse mistænkte og en masse spor igennem politiet. Det er klart, at politiet naturligt vil holde alle de her oplysninger op imod teleoplysninger. Hvis de har været mangelfulde - og markant mangelfulde, som de er i den her sag - så kan det have givet et ret stort problem. Konkret kan det betyde, at mistænkte har fået lov at gå på det forkerte grundlag, har bistandsadvokat Mai-Britt Storm Thygesen tidligere sagt til TV2 ØST.


Nyhedsoverblik