Svaner på vraltetur igen: Trafikken gik i stå i Kalundborg

Fredag eftermiddag brugte en svanefamilie halvanden time på at krydse Kalundborg. Det er formentlig samme svanepar, som gik samme tur sidste sommer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Asfalten i Kalundborg må være lavet af noget særligt.

Fredag eftermiddag ville et svanepar med fem unger nemlig helst vralte afsted på vejbanerne på deres tur mod havnen.

Gik 1,7 kilometer gennem byen

Fotograf Jens Nielsen fra TV Kalundborg var på pletten, da den fjerede familie begyndte sin tur ved en lille sø nær Skolen på Herredsåsen i det nordlige Kalundborg.

quote Det er med stor sandsynlighed det samme par, som også gik den tur sidste år.

Jens Nielsen, fotograf, TV Kalundborg

Herefter bruge svanerne halvanden time på at gå 1,7 kilometer ned til havnen i den sydlige del af Kalundborg. Det gav selvfølgelig en lang kø af biler.

- Som bilist kan man ikke gøre noget. Man må bare vente og læne sig tilbage og nyde synet, siger Jens Nielsen.

Svanefamilien gik ad Klosterparkvej og bortset fra et par afstikkere ved Rema 1000 og boligblokkene ved Munkesøparken foregik turen med asfalt under svanefødderne. 

Bilisterne måtte holde pænt tilbage, da et svanepar med fem unger satte kurs mod havnen fredag eftermiddag. De ville nemlig allerhelst vralte afsted på asfalten.
Bilisterne måtte holde pænt tilbage, da et svanepar med fem unger satte kurs mod havnen fredag eftermiddag. De ville nemlig allerhelst vralte afsted på asfalten. Foto: Jens Nielsen TV-Kalundborg

Svanepar tog også turen sidste år

1. juli sidste år filmede Jens Nielsen også et svanepar med fem unger, der stoppede trafikken i Kalundborg. Videoen blev en sand facebookbasker.

- Det er med stor sandsynlighed det samme par, som også gik den tur sidste år, fortæller Jens Nielsen og fortsætter:

- Da familien når ned til havnen springer de i vandet indenfor en meter af det sted, svaneparret sprang i med sine unger sidste år.

Svanefamilie i Kalundborg.jpg
Læs også
Svanefamilie stopper morgentrafikken
Svanefamilie i Kalundborg.jpg
Læs også
Svanefamilie stopper morgentrafikken

Jens Nielsen faldt desuden i snak med en ældre herre på havnen, som fortalte, at han havde fodret svanefamilien vinteren over ved en sø nær Skolen på Herredsåsen på Klosterparkvej.

- Han var overbevist om, at det var samme par - bare med nye unger, siger han.

Det er efterhånden blevet kendt, at Jens Nielsen før har dokumenteret svanefamilien.

- Jeg bliver jo kimet ned med folk, der vil fortælle mig om svaneparret og have mig til at filme det. Jeg er jo efterhånden kendt som Svane-Jens, siger Jens Nielsen.

Herunder kan du se den video, Jens Nielsen lavede sidste år og som både blev vist på TV Kalundborg og TV ØST's Facebookside:

Videoen med svanefamilien, der sidste år stopper trafikken i Kalundborg, blev noget af et hit. Videoen er nået ud til mere end 2,2 millioner brugere på Facebook.

 


Nyhedsoverblik