Svampeforgiftning: Nykøbing F. overtager akutte patienter

På grund af det store beredskab, der er sat ind i forbindelse med den forgiftede familie, overtager sygehuset i Nykøbing Falster en del akutpatienter og opkald.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis man bor på Sydsjælland og bliver akut syg torsdag eftermiddag, vil man på akuttelefonen blive omdirigeret til Nykøbing Falster Sygehus.

Det skriver Folketidende.dk.

Det sker, på grund af det store beredskab, som er sat ind i forbindelse med den forgiftede familie fra Haslev.

Familien er blevet indlagt på forskellige sygehuse - både i Region Sjælland og på Rigshospitalet.

Tager presset

For at tage presset fra Slagelse og Køge Sygehuse har Nykøbing Falster Sygehus overtaget en del af patienterne fra akuttelefonen.

- I sådan en beredskabssituation vurderer regionens AMK - Akut Medicinsk Koordinering – hvordan ressourcerne på regionens sygehuse udnyttes bedst. I den aktuelle situation har vi her på Nykøbing Falster Sygehus overtaget en del af akuttelefon-opkaldene fra det sydsjællandske, fortæller ledende sygeplejerske Tom Hansen fra Nykøbing F. Sygehus til Folketidende.dk.

Det betyder i praksis, at nogle af de sjællandske skadestuepatienter, som ringer på akuttelefonen til for eksempel Næstved Sygehus i stedet bliver omdirigeret i Nykøbing Falster Sygehus, som så vurderer situationen og visiterer patienter.


Nyhedsoverblik