Sushi-konge bliver ny formand for lokal erhvervsorganisation

Grundlægger af sushikæden Sticks’n Sushi er valgt som formand i erhvervsfremmeorganisationen Business Lolland-Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den erfarne erhvervsmand Kim Rahbek, der er grundlægger af sushikæden Sticks’n Sushi, er blevet valgt som formand i erhvervsfremmeorganisationen Business Lolland-Falster.

- Vi står helt aktuelt med et rygstød og en blåstempling af arbejdet i Business Lolland-Falster fra de to kommuner i form af en ny fireårig samarbejdsaftale. Det viser en fælles vilje og en både moralsk og økonomisk opbakning fra hele Lolland-Falster til den måde Business Lolland-Falster arbejder med erhvervsfremme på, udtaler Kim Rahbek i en pressemeddelelse.

quote Vi vil være dér, hvor de succesrige mennesker er, og det er altså efter min mening i høj grad også på Lolland-Falster

Kim Rahbek, formand i Business Lolland-Falster

- Det er et rigtig godt sted at arbejde sig videre fra, tilføjer han

Den nye formand ønsker, at erhvervsområderne på Sydhavsøerne i højere grad skal hjælpe hinanden, ligesom han ser yderligere muligheder for tværgående samarbejde

Business Lolland-Falster

  • Business Lolland-Falster er organiseret som henholdsvis en fond og en forening og finansieres gennem driftstilskud fra Lolland og Guldborgsund kommuner samt kontingentindbetalinger fra over 400 medlemsvirksomheder.
     
  • Fondens bestyrelse består af repræsentanter fra både kommuner og erhvervsliv, hvor erhvervslivet har stemmemajoritet samt formandspost.

 

Kilde: Business Lolland-Falster.

- Vi skal hjælpe og støtte hinanden på tværs af brancher sådan at industrien hjælper landbruget og handel hjælper turisme, og omvendt, siger han.

Den landspolitiske dagsorden skal også påvirkes, mener det nye formand. Det handler om alt fra infrastruktur og uddannelse til internationalisering og rekruttering af arbejdskraft.

Vil fortælle gode historier fra Sydhavsøerne

Kim Rahbek vil desuden sprede gode historier om Lolland og Falster til resten af landet og på den måde skabe en positiv fortælling af området.

- Fortæl, at du kan drikke din hipster-morgenkaffe på Vesterbro og møde på arbejde på Falster inden klokken 09.00. Bag enhver virksomhed står ægte mennesker med en god historie, og her ligger grundlaget for sympati, siger han og tilføjer:

Læs også
Lokale fødevarer skal styrke Lolland og Falsters image
Læs også
Lokale fødevarer skal styrke Lolland og Falsters image

- Mennesker rykker sig altid hen i lyset. Vi vil være dér, hvor de succesrige mennesker er, og det er altså efter min mening i høj grad også på Lolland-Falster.


Nyhedsoverblik