Sundhedsplatformen i Region Sjælland har styr på persondata

Region Sjælland fremhæves for deres kontrol med persondata i Sundhedsplatformen. Hovedstaden rammes dog af hård kritik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kun de sundhedspersoner, der har ret til at se din patientjournal, skal kigge i den. Sådan er reglerne – og Region Sjælland fremhæves nu for deres løsning at sikre det på i forhold til Sundhedsplatformen, mens Region Hovedstaden rammes af hård kritik. Det skriver Politiken.

I Region Sjælland er der en skrap kontrol med, om man slår andres persondata op uden lovlig grund – i Region Hovedstaden er der tale om en stikprøvekontrol, og det er ikke godt nok, siger flere sundhedsøkonomer til avisen.

Region Sjællands system er derimod automatiseret, og slår selv alarm hvis en læge, sygeplejerske eller andre sundhedspersoner begynder at kigge i naboens, søsterens, ekskonens eller deres egen patientjournal. Det er nu et system, som man overvejer at kopiere i Region Hovedstaden.

Formanden for Patientdataforeningen, læge Thomas Birk Kristiansen, mener dog stadig ikke, at løsningen er hård nok. Han mener, at der er tale om en indbygget svaghed i systemet, når der først reageres når overtrædelsen er sket. Han mener i stedet, at det skal være op til patienterne at kunne mærkelægge dele af deres journal for øvrigt sundhedsparsonale.


Nyhedsoverblik