Succesfuld teaterkoncert hylder Stevns Klint

En stort anlagt teaterkoncert hylder Stevns Klint. For to år siden var koncerten indstillet til en Reumert, og nu kommer opfølgeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er store forventninger, når teater-koncerten Klint2 løber af stablen.

For fra torsdag den 23. til søndag den 26. august spiller de nemlig i den gamle lagerhal i Boesdal Kalkbrud, og det er opfølgeren til den Reumert-nominerede koncert, der blev opført samme sted for to år siden. 

- Jeg tror, det bliver helt fantastisk den her gang, da stort set al musik bliver opført akustisk, fortæller Birgit Løkke, der er komponisten bag musikken.

quote Hvert lag har sin egen tone, og de toner har været dogmet for mig til at komponere musikken

Birgit Løkke, komponisten bag musikken

Hvert lag har sin egen tone

Kalkbruddet Boesdal lukkede ned i 1970’erne efter at have fungeret i godt 50 år, men den store pyramideformede lagerbygning står her endnu. Og det er den, der skal danne ramme om en koncert, som hylder klinten og dens historie.

Klinten i sig selv er dannet for op til 66 millioner år siden, og tager du en geolog og en hammer med på vandretur, så opdager du, at klinten lyder forskelligt alt efter, hvor du banker.

- Vi har simpelthen tonificeret Stevns Klint. Hvert lag har sin egen tone, og de toner har været dogmet for mig til at komponere musikken, fortæller Birgit Løkke.

20 meter højt instrument

Billedhuggeren Bo Karberg har bygget det kæmpe instrument, der indtager hovedrollen i koncerten.

Det hænger i metal-wire ned fra loftet af den 20 meter høje pyramide, der i sin tid var kalkbruddets lagerhal, og består af 35-40 svævende kalk- og flintblokke samt 12 aluminiums klokker, der sammen med hallens særlige akustik giver en helt unik lyd.

- Det er jo også, fordi jeg ved siden af at være billedhugger er fløjtespiller, så derfor er det der med at lave et musikinstrument jo meget nærliggende for mig, fortæller Bo Karberg.


Nyhedsoverblik