Styrelsen for Patientsikkerhed: Vi følger Sundhedsplatformen nøje

Læger er bekymrede for problemer i Sundhedsplatformen. Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at de følger systemet og Region Sjælland tæt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er problemer med it-systemet Sundhedsplatformen.

Det mener en række læger fra foreningen Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin, der har sendt et bekymringsbrev til Region Sjælland og Region Hovedstaden om netop problemerne ved Sundhedsplatformen.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed følger de it-systemet og Region Sjælland nøje.

- Vi har siden Sundhedsplatformen blev indført haft en skærpet overvågning med Sundhedsplatformen, fordi det er alment kendt, at der er problemer med systemet, siger Anette Lykke Petri, overlæge og chef for Styrelsen for Patientsikkerheds Tilsyn Øst til TV ØST.

Har indkaldt til møde

Lægernes bekymring går på de problemer, som lægerne mener, der er i systemet, og som de mener udgør en "trussel mod patientsikkerheden". Det er blandt andet en risiko for overmedicinering, som især bekymrer lægerne.

Det er også truslen mod patientsikkerheden, der gør, at Styrelsen for Patientsikkerhed nu har indkaldt til et møde med Region Sjælland. Meningen er, at problemerne skal drøftes, men mødet var aftalt før lægernes bekrymringsbrev. 

Sundhedsplatform skærmbillede
Læs også
Lægerne på intensiv advarer mod platform
Sundhedsplatform skærmbillede
Læs også
Lægerne på intensiv advarer mod platform

- Der var aftalt møde med Region Sjælland allerede før Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin sendte bekymringsbrevet. Region Sjælland har sendt os en plan for hvordan de vil løse problemerne. Nogle problemer er løst, andre er fortsat ikke løst, siger Anette Lykke Petri.

Skal sikre ingen alvorlige personskader

Sundhedsplatformen blev indført i Region Hovedstaden i 2016 og i Region Sjælland i 2017. 

Styrelsen for Patientsikkerhed kender ikke eksempler på alvorlige personskader som direkte kan kobles direkte til Sundhedsplatformen, men det skærpede tilsyn er netop for at hindre dette. 

- Vi er ikke bekendt med at der er store personskader pga sundhedsplatformen, men det skal selvfølgelig sikres at de ikke opstår fremadrettet, siger Anette Lykke Petri.

Der kommer en opdatering af Sundhedsplatformen senere i år. Men det er ikke nok til, at Styrelsen for Patientsikkerhed lemper på tilsynet af Region Sjælland.

 -  Der kommer en opdatering af systemet til november, men der er et halvt år til og vi skal sikre os at patientsikkerheden varetages indtil da, siger Anette Lykke Petri.

Sundhedsplatform skærmbillede
Læs også
Efter Sundhedsplatformen: Flere læger forlader regionens sygehuse
Sundhedsplatform skærmbillede
Læs også
Efter Sundhedsplatformen: Flere læger forlader regionens sygehuse

Nyhedsoverblik