Styrelse i skarp kritik af Sundhedsplatformen

Styrelsen for Patientsikkerhed er overrasket over de mange problemer med Sundhedsplatformen. De har ikke tidligere set en så voldsom strøm af bekymrede henvendelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Røntgenbilleder forsvinder, intensivlægerne stoler ikke på journalerne og systemet glemmer ordinationer eller husker dem forkert. Sådan lyder en række klager over Sundhedsplatformen, som læger har indberettet til Styrelsen for Patientsikkerhed. Det skriver Politiken.

- Vi har aldrig haft en lignende tilsynssag overfor et nyt itsystem. Det gælder både problemets omfang og varigheden af problemet, siger overlæge Annette Lykke Petri, der er enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, til avisen. Hun fortæller om et forløb, hvor fejl først opdages, rettes – og erstattes af nye fejl.

I sidste uge kom det frem, hvordan kræftpatienter under behandling på Roskilde Sygehus ikke havde fået den medicin, der var ordineret, og avisen kan nu beskrive flere sager, hvor eksempelvis kemobehandling til børn bliver håndteret forkert af systemet.

Koncerndirektøren i Region Sjælland, Leif Panduro Jensen, siger til avisen, at de satser på at systemet bliver lettere at bruge i løbet af 2019.


Nyhedsoverblik