Studenter hældte alkohol på tilfældige forbipasserende

Studentervogne har ofte politiets opmærksomhed. Billedet her er dog fra sidste år. Arkivfoto. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Fredag eftermiddag oplevede flere borgere i Næstved, at studenter hældte alkohol udover dem, når de kørte eller gik forbi en studentervogn.

Amanda Pedersen på 15 år havde en ubehagelig tur hjem fra arbejde fredag eftermiddag.

Hun cyklede fra Holme-Olstup til Næstved, og i et kryds kom hun til at holde ved siden af en studentervogn.

- Så får jeg fanget, at der er en, der prøver at kaste noget alkohol ud fra en glasflaske ud på mig, fortæller Amanda Pedersen.

Hun ryster på hovedet og signalere, at hun ikke vil have alkohol hældt ud over sig. Det får studenten til at stoppe, men kort tid efter kommer en ny studentervogn kørende på Amanda Pedersens rute hjem.

- Så kommer der endnu en studentervogn, som faktisk hælder en dåseøl ud over mig, og det kan ses både på min cykel og på mit tøj, fortæller cyklisten.

Hun beslutter at holde sig bag studentervognen for ikke at få mere alkohol hældt ud over sig.

- Jeg kører bag dem i tre kilometer, og jeg ser at de sprøjter alkohol ud over en anden, og man kunne se flere steder, at de havde kastet øldåser og Mokaiflasker og alt muligt ud, fortæller Amanda Pedersen.

Hun arbejder i BonBon-Land og var glad for, at det ikke var på hendes cykeltur på vej på arbejde, hun mødte studentervognene.

- Hvis jeg skulle have været på arbejde, så var det bare ikke gået, for vi har en nul-alkohol-politik. Hvis jeg så stank af et eller andet, så kunne det jo skabe mistanke til noget, siger Amanda Pedersen.

Flere med samme oplevelse

Hjemme i Næstved besluttede Amanda Pedersen at fortælle om sine oplevelser med studenterne på Facebook.

- Jeg ville gerne gøre opmærksom på, at folk skal passe på, når de kører forbi studenter vognene, men også at det ikke er okay, at de gør det, siger Amanda Pedersen, der indledte sit opslag med at ønske studenterne tillykke.

- Selvfølgelig skal de have ros for, at de er blevet studenter, men jeg synes bare ikke, at det er okay den måde, de opfører sig på. Det kan godt være, at de har drukket og sådan noget, men det er jo stadig ikke sjovt for os, som det bliver kastet ud over.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Facebook - Screenshot

Amanda Pedersens opslag fik flere andre borgere fra Næstved til at fortælle om lignende episoder. I skrivende stund har 147 kommenteret opslaget.

- I går prøvede en student at kaste en åbnet dåseøl gennem mit åbne foldetag i bilen, da jeg kørte forbi en holdende studentervogn og i øvrigt dyttede for at ønske dem tillykke, fortæller en bruger.

En anden beretter om, at der er blevet kastet alkohol efter børnene på den skole. hendes datter går på.

Nogle af kommentarerne går dog også på, at studenterne skal have lov til at feste, selvom det går lidt vildt for sig en gang i mellem.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi opfordrer studenterne til at opføre sig ordentligt, når de er ude at køre i deres studentervogne. De lykønsker studenterne på Twitter og minder dem om ikke at smide våde varer over bord. 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App