Strandene er klar: 34 Blå Flag stryger til tops

Årets strande og lystbådehavne med Blå Flag og den nye ordning Badepunkt fra Frilutsrådet, er netop udgivet. Foto: Friluftsrådet

Friluftsrådet har netop uddelt Blå Flag til de danske strande og lystbådehavne. Alle der har søgt i regionen har fået flaget.

Det Blå Flag kommer til at vejre i den danske sommervind fra 34 forskellige steder i regionen. Flaget er garant for, at badevandet er rent, at der blandt andet er toiletfaciliteter og livredningsudstyr på stranden.

Der er ikke nogen i Region Sjælland der har søgt og ikke fået

Bjarke Lembrecht Frandsen, Blå Flag- og Badepunktkonsulent, Friluftsrådet

Kommunerne søger om flaget, og efter en vurdering af ansøgningen tager Friluftsrådet stilling til, om stranden eller lystbådehavnen har det, det kræver for at få Blå Flag.

- Der er ikke nogen i Region Sjælland, der har søgt og ikke fået, siger Bjarke Lembrecht Frandsen, Blå Flag- og Badepunktkonsulent, Friluftsrådet.

Strande og lystbådehavne med Blå Flag

Hundene skal kunne komme i vandet

I 2018 havde Feddet Strand Resort i Faxe Kommune Blå Flag.

- Feddet har haft blåt flag i mange år. De mistede deres livredder for et par år siden, men havde god passiv redning dernede. De har ikke søgt i år, siger Bjarke Lembrecht Frandsen.

Og det er der en helt særlig grund til, at Feddet Strand Resort ikke har.

- Vi har ikke ansøgt i år. Vi har en masse kunder, der har hunde med. Når man har Blå Flag, så må hundene ikke bade nede på stranden. Og med sådan en sommer, vi havde sidste år, hvor det var så varmt, så gav det et kæmpe problem som turist med hund. Det er et bevidst valg, siger administrerende chef på Feddet Strand Resort, Kasper Kristensen.

Holbæk Kommune har heller ikke søgt og derfor kommer der ikke til at vejre flag fra Nørrestænge Strand, Holbæk Søbad Venedig eller Blegstrædehagen, som der gjorde sidste år.

Badepunkt

Blå Flag er en international ordning. Friluftsrådet har lavet en ny ordning, de kalder Badepunkt. Den er nordisk og fokuserer på naturstrandene. Badevandskvaliteten skal stadig være i orden, men der kan godt være færre faciliteter for at få godkendelsen som Badepunktstrand.

Når man har Blå Flag, så må hundene ikke bade nede på stranden

Kasper Kristensen, administrerende chef, Feddet Strand Resort

- I Blå Flag ordningen er der store krav til faciliteter ved strandene, men i Norden holder vi også meget af de naturlige strande, som kan byde på mindst lige så fantastiske oplevelser. Badepunkt skal derfor ses som et supplement til Blå Flag-ordningen, der kan sætte fokus på Nordens smukke naturstrande uden så mange faciliteter, siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

I Sorø er Sorø Sø, Parnas og Tystrup Sø godkendt som Badepunkt.

I alt har Friluftsrådet givet 217 Blå Flag til de danske strande og lystbådehavne. Og 14 strande er udnævnt til Badepunkt. 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App