Stort sygefravær blandt regionens betjente

De mange ekstraopgaver, som betjentene har fået det seneste år gør dem syge, fortæller formanden for betjente i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Betjentene her i regionen er hårdt presset på grund af de mange ekstraopgaver det seneste år, og det kan ses på antallet af sygedage, der er steget voldsomt.

Det er særligt terrorindsatsen i København, asylpresset ved Rødbyhavn i efteråret og nu grænsekontrollen, der ligger til grund for et stærkt forøget arbejdspres på politiet. Det fortæller P4 Sjælland.

Betjentene er stressede

Ifølge formanden for de 600 betjente i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kaj Rasmussen, er sygefraværet blandt betjentene steget med 25 procent. Han fortæller, at det hovedsageligt er stressreaktioner i forbindelse med arbejdspresset, der ligger til grund for sygemeldingerne.

Det er simpelthen stressreaktioner i forbindelse med det her arbejdspres.

- Vi har faktisk i det seneste år oplevet rigtig, rigtig mange kolleger, som må gå til psykolog. Det er simpelthen stressreaktioner i forbindelse med det her arbejdspres, der har ligget på det danske politi helt generelt det sidste års tid. Det er rigtig mange og lange vagter, for eksempel. Mange, mange overtimer, siger han til P4 Sjælland.

Langtidssygefravær mere end fordoblet

Og i Midt- og Vestsjællands politi står det også skidt til med betjentene. Ifølge BT er langtidssygefraværet blandt betjentene mere end fordoblet siden 2013. Stigningen lyder helt præcist på 109 procent.

I et forsøg på at løse problemerne med manglen på betjente til de nye opgaver, vil rigspolitichefen forsøge at få betjente til at flytte permanent til Sydsjælland fra andre kredse.


Nyhedsoverblik