Stormflod smadrede bådebyggeri: Nu udbetales millionerstatninger

Stormrådet har netop udbetalt over 11 millioner kroner i erstatning til dem, der blev ramt af sidste års stormflod i Region Sjælland

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Massive vandmasser indtog store dele af regionen for præcis et år siden, da en omfattende stormflod skyllede ind over land.

Det mærkede man især på Stevns, hvor Rødvig Skibs- og Bådebyggeri stod under 25 centimeter vand.

- Surrealistisk, fuldstændig uvirkeligt. Jeg forstod slet ikke, hvad der skete, fortæller Jens Rolighed om episoden et år efter. Han er indehaver af Rødvig Skibs- og Bådebyggeri, der i dag går under navnet Bedding.dk.

Skabte massive ødelæggelser

Med oversvømmede lokaler søgte Jens Rolighed erstatning til skaderne hos Stormrådet. Stormfloden medførte nemlig massive ødelæggelser, hvor en stor renovering af lokalerne hos bådebyggeren var nødvendig.

- Vi har lavet nyt gulv, revet væg ned og har haft alle de der plader ude og renoveret væggene. Altså vi har tømt lokalerne ét for ét, fortæller Jens Rolighed.

Her fik de erstatning af Stormrådet

  • Faxe Kommune 400.000 kroner
  • Guldborgsund Kommune 2,6 millioner kroner 
  • Køge Kommune 1,2 millioner kroner
  • Lolland Kommune 700.000 kroner
  • Stevns Kommune 2 millioner kroner
  • Vordingborg Kommune 4,5 millioner kroner

Kilde: Stormrådet

Han har fået cirka en million kroner i erstatning, og et år efter er han stadig i gang med at udbedre nogle af skaderne. Og han er ikke den eneste, der har fået erstatning for sidste år stormflod.

Stormrådet har netop ubetalt 11,4 millioner kroner 76 personer I de områder, som rådet vurderede blev ramt af stormflod. I alt ansøgte 115 om at få erstatning, hvor 39 efterfølgende fik afslag.

Mindeplade i Nysted

I Nysted på Lolland væltede vandet også ind den 4. januar 2017. Her stod vandet så højt, at man på Nysted Bådelaug har sat en mindeplade op med selvsamme dato og metermål. Her nåede vandet op på 1.71 meter over normalen. 

Læs også
Se de vilde billeder: Så voldsom var stormfloden for et år siden
Læs også
Se de vilde billeder: Så voldsom var stormfloden for et år siden

Vægge og gulve måtte renoveres og skabe udskiftes. Skaderne løb samlet op i 201.000 kroner, som blev udbedret i de efterfølgende 3,5 måned.

Stormrådet

  • Stormrådet afgør om du kan få erstatning for skader efter oversvømmelse og stormfald. Stormrådet afgør endvidere, om der har været stormflod.
  • Men det er forsikringsselskaberne, der modtager og behandler din anmeldelse af stormflodsskader og afgør, om du kan få erstatning. Man kan klage til Stormrådet over forsikringsselskabernes behandling af stormflodssager.

Kilde: Stormrådet

Nyhedsoverblik