Storkeunge slugte gummiliste: På operationsbordet i Hårlev

En sønderjysk storkeunge kom i fare, da den slugte en gummiliste, og måtte på operationsbordet hos en sjællandsk fjerkræekspert.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En storkeunge i en rede i Sønderjylland kom galt af sted i går. En gummiliste på 30-40 centimeter havde nemlig sat sig fast i ungen hals, og derfor blev den i al hast fragtet til en fjerkræspecialist – i Hårlev på Sjælland.

Det skriver TV SYD.

Det var dyrlæge Bjarne Rasmussen fra Hårlev Dyreklinik, der tilså den lille unge. Først troede de, at listen måtte opereres ud, men kort inde i operationen, besluttede dyrlægen sig for at tage røntgenbilleder af fuglen.

Listen havde nemlig bevæget langt ned i storkens tarmsystem.

- Storkens muskler og kropsvarme har gjort, at gummiet har bevæget sig gennem kroppen. Hvis det kan komme så langt, så er der også chance for, at det kan komme helt ud af den naturlige vej. Det krydser vi fingre for mig, siger dyrlægen til TV SYD.

Derfor stoppede Bjarne Rasmussen operationen igen. Han vurderede, at det ville være farligere for ungen at blive opereret end at lade gummiet passere.

quote Storkens muskler og kropsvarme har gjort, at gummiet har bevæget sig gennem kroppen

Bjarne Rasmussen, dyrlæge, Hårlev

Risiko for at blive hakket ihjel

Her fredag morgen blev den lille storkeunge så lagt tilbage i sin rede i Sønderjylland – under stor bevågenhed. Der var nemlig risiko for, at ungen forældre, storkeparret Annika og Tommy, ville afstøde ungen.

- Virkeligheden er sådan, at forældrene sandsynligvis ikke vil acceptere ungen, hvis den kommer tilbage fra Sjælland. Når forældrene ikke kan genkende ungen, så vil de hakke den ihjel, sagde Jess Frederiksen fra foreningen Storkene, der passer reden, til TV SYD, før ungen blev fjernet.

Alt ser dog indtil videre roligt ud. Ifølge TV SYD lå ungen alene i reden den første time, før mor Annika kom tilbage. Hun virkede først lidt forvirret over ungen, der trippede rundt, men endnu er storkeungen i god behold.

TV SYDs storkeekspert vurderer, at storkeforældrene nok har troet, at gummilisten var en snog, og de derfor har fodret ungen med den. Ungen spiser nemlig bare, hvad den får serveret.

Hvis man gerne vil følge med i ungens videre liv, så kan man følge med på et livekamera i reden lige her.


Nyhedsoverblik