Borgere er dybt chokerede: Storentreprenør lejer trælast ud til rockere trods advarsler

Det vækker vrede i Idestrup, at ejeren af en omdiskuteret trælast i byen på trods af advarsler valgte at leje bygningen ud til rockergruppen Satudarah.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det vækker vrede blandt borgerne i Idestrup ved Nykøbing Falster, at ejeren af den omdiskuteret trælast i byen ifølge TV ØST's oplysninger på trods af flere advarsler fra både Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Guldborgsund Kommune valgte at leje bygningen ud til rockergruppen Satudarah.

Det er ejeren af den store entreprenørkoncern J. J PROJECT 3 ApS, ejet af Jens Hørby Jensen, som står bag Danmarks førende nedrivningsfirma J Jensen, der ejer ejendommene på Sildestrup Øvej 2A i Idestrup.

quote Satudarah er ved at etablere en kæmpe rockerborg i Guldborgsund Kommune

Jacob Pfeffer, Idestrup 

- Jeg er dybt chokeret over, at en af Danmarks absolut største erhvervsmænd, på trods af at han bliver orienteret om at han er ved at leje et erhvervslejemål til Satudarah, fortsætter sin handling, siger Jacob Pfeffer, beboernes talsmand, til TV ØST.

- Jeg er rystet, tilføjer han.

Ikke ulovligt at udleje 

Jacob Pfeffer vedkender, at det ikke er ulovligt, hvis erhvervsmanden lejer ejendommen uden til rockergrupperingen Satudarah. 

Læs også
Trods flere advarsler: Stor koncern står bag udlejning af ejendom til rockergruppe
Læs også
Trods flere advarsler: Stor koncern står bag udlejning af ejendom til rockergruppe

- Der er sikkert også nogen, der ville mene, at det skal han da bare have lov til. Men Satudarah er ved at etablere en kæmpe rockerborg i Guldborgsund Kommune, J Jensen er bevidst om det, og han har ikke nogen holdning til det, andet end at bare gerne vil have noget husleje ind. I det her tilfælde drejer det sig om 5.000 kroner om måneden, siger han og fortsætter

- Jeg er chokeret, jeg dybt chokeret. Under 100 meter herfra har vi en skole. Jeg kan forstå, at J Jensen interesserer sig for sport og har sponsorater i Brøndby IF, som gør en masse for ungdomsarbejdet og alt mulig andet. 

Jacob Pfeffer, beboernes talsmand.
Jacob Pfeffer, beboernes talsmand. Foto: TV2 ØST

Bestyrelsesformanden i J Jensen udtalte i går til TV ØST, at det ikke var muligt at komme ud af kontrakten om ejendommen.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi vil da faktisk gerne være sluppet ud af det her. Så derfor tillod vi os at få det vurderet af nogle af, hvad vi opfatter som landets dygtigste advokater, for at finde ud af, om vi kunne slippe ud af aftalen, fordi den ikke var underskrevet. Men der var svaret helt entydigt, at der var indgået en juridisk bindende aftale, i og med at vi havde modtaget forudbetalt husleje og depositum, og vi havde udleveret nøglerne, siger bestyrelsesformanden i J Jensen-koncernen, Peter Schäfer.

Hvad siger du til det?

- Det hører jeg ham sige, men jeg kan også forstå, at ikke alle er enige i det. Min holdning er, at hvis man ville ud af kontrakten, så kunne man selvfølgelig også det. Jeg vil opfordre J Jensen til kraftigt at undersøge, om der er mulighed for at komme ud af kontrakten, svarer Jacob Pfeffer.

Talsmand: Alle de gode ting bliver smadret med et pindeslag 

Hvordan reagerer borgerne i Idestrup på den aktivitet, der er i byen?

- Borgerne er vrede over, at der sidder en mand og fortæller til Børsen, at han vil gøre op med de brodne kar i branchen, mens han samtidig udlejer en erhvervsejendom til en rockergruppe, som vil etablere en rockerborg for at få rullet 5.000 kroner ind på sin bankbog. Jeg er rystet, og det er den holdning, borgerne har. De føler, at alle de gode ting, som sker hernede, bliver smadret fuldstændig med et pindeslag af J Jensen, svarer Jacob Pfeffer.

Kaj Jørgensen, der har boet i Idestrup i snart 72 år, er noget irriteret og provokeret over, at Satudarah gør sig tilnærmelser til den gamle trælast i byen.

- De har fået en advarsel, og de har formentligt også læst, at Idestrup ikke er interesseret i, at de flytter ind her, siger Kaj Jørgensen til TV ØST. 

Fuld uniform afslører rockerne

Synes du, J Jensen har gjort nok for at komme ud af kontrakten? 

- Slet ikke, siger Kaj Jørgensen.

- De har jo fået at vide, at det var rockere, der ville flytte ind, selv om de sagde, de var et fra et haveselskab.

Kaj Jørgensen, der har boet i Idestrup i 72 år, bliver provokeret af, at rockerne flytter til byen.
Kaj Jørgensen, der har boet i Idestrup i 72 år, bliver provokeret af, at rockerne flytter til byen.

Er det et haveselskab, du kan se, der er flyttet ind? 

- Nej, det er det ikke. De afslører sig ved at sige til naboen, at de flyttede ind her og nu. Og der var de da i fuld uniform, så det var ikke til at tage fejl af, siger Kaj Jørgensen.

- De kommer jo deroppe (ved trælasten, red.), og de har også kørt en masse materiale derop. Jeg vil gerne have, at de forstår, at de ikke er velkommen. Vi bruger en masse energi på at lave gode vilkår og en privatskole, der knokler. Vi er ved at oprette et kulturhus, hvor de unge kan komme. 

De undervurderer Idestrup

Mette Aagaard flyttede til Idestrup for fire år siden og bor nu i byen med sin familie. Da hun hørte, at J Jensen var blevet advaret om, at han var ved at leje den gamle trælast ud til Satudarah-rockere, blev hun meget overrasket, fortæller hun.

- Jeg troede faktisk ikke, han vidste det. Jeg troede, det var en kontrakt, han havde indgået og simpelthen ikke kunne komme ud af, siger Mette Aagaard.

Hvad siger det dig, at de er blevet advaret men ikke reagerer? 

- Jeg tror, de undervurderer Idestrup og tænker, at "det er langt ude på landet og i udkanten af byen, så det kan ikke røre så mange mennesker", siger Mette Aagaard og fortsætter:

- Jeg bliver rigtig trist over, at de kan finde på at gøre det uden at lytte til borgerne først. Jeg er faktisk rigtig vred over det. 

Mette Aagaard håber, at J Jensen vil tage en dialog med borgerne i Idestrup.
Mette Aagaard håber, at J Jensen vil tage en dialog med borgerne i Idestrup.

Mette Aagaard ønsker, at J Jensen derfor stiller sig frem og tager en dialog med borgerne i Idestrup. 

- På en eller anden måde gøre noget, i stedet for at feje tingene væk og sige, at det kan vi ikke gøre noget ved. 

Hvad vil du gerne have, at J Jensen skal gøre? 

- Jeg vil gerne have, at J Jensen bryder kontrakten. På baggrund af de ting, som er sket i Maribo, hvor der har været skyderier og visitationszoner, det er vores by for lille til at rumme, tror jeg, siger Mette Aagaard. 

Politianmeldt af kommunen

Sagen om den potentielle rockerborg begyndte den 23. oktober, da medlemmer af rockergruppen Satudarah første gang blev set i lokalerne i Idestrup. Samme dag blev nedrivningsfirmaet J Jensen kontaktet af flere personer, som advarede mod, at det er Satudarah, der er ved at leje bygningen. 

Idestrup
Læs også
Borgmester politianmelder udlejer af formodet rockerborg i Idestrup
Idestrup
Læs også
Borgmester politianmelder udlejer af formodet rockerborg i Idestrup

Den efterfølgende dag kontaktes J Jensen af Guldborgsund Kommune og politiet. Senere nedlægger kommunen en paragraf 14 mod ejer J Jensen, så der ikke må være nogen aktivitet på adressen. Alligevel træder lejekontrakten træder i kraft den 1. november.

 Den 7. december kører en flyttebil ifølge TV ØST's oplysninger Satudarahs ting fra deres lukkede klubhus i Maribo på Lolland til adressen i Idestrup. Dagen efter politianmelder Guldborgsund Kommune nedrivningsformaet J Jensen for overtrædelse af planlovens paragraf 14, fordi der er set personer med relation til Satudarah i lokalerne i flere dage.

Opdatering:
Clock16. jan 2018, kl. 14:18
Opdateret med flere borgere fra Idestrup samt udtalelse fra J Jensen.

 


Nyhedsoverblik