Store lokale forskelle i uvejret: Her faldt der mest regn

Nogle steder i regionen blev ’det voldsomme vejr’ en fuser i lørdag aften. Også i næste uge bliver der lokale udsving i vejret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mange kiggede håbefuldt mod himlen lørdag aften, da mørke skyer trængte ind over landet. Men nogle blev fælt skuffet.

For ikke alle steder i landet fik lige meget vand. Der var nemlig store lokale forskelle på, hvor meget regnvand koldfronten frigav.

Mest regn i Slagelse

Skybrud
Læs også
Mørke skyer rullede ind over himlen: Så kom regnen
Skybrud
Læs også
Mørke skyer rullede ind over himlen: Så kom regnen

Den største mængde nedbør faldt omkring Slagelse, hvor der kom i omegnen af 20 millimeter vand. På en time kom der 15,8 millimeter. Ved et skybrud skal der ifølge DMI falde over 15 millimeter på en halv time.

- Det er muligt, at det alt sammen kom på en halv time, men det skal vores meteorologer ind og kigge på. Det er meget sandsynligt, at der har været lokale skybrud på Sjælland, siger Jesper Eriksen, der er vagthavende meteorolog hos DMI, til TV ØST.

Der var også forskel på, hvilke dele af regionen, der blev ramt af tordenvejr og lyn. Ifølge DMI var der flest lynnedslag i Syd- og Sydøstsjælland, hvor det længere nordvest på Sjælland var mere spredt.

10-15 millimeters forskel på nedbørsmængde

DMI udsendte lørdag morgen et varsel om ’risiko for voldsomt vejr’. Det varsel ændrede de senere til ’voldsomt vejr’.

- Sidst på dagen kom der en koldfront ind over Sjælland, som gav byger af sig med store lokale udsving i nedbørsmængderne, siger vagthavende meteorolog fra DMI.

quote Folk har typisk fået 10-20 millimeter ifølge vores officielle nedbørsmålere

esper Eriksen, vagthavende meteorolog hos DMI

- Folk har typisk fået 10-20 millimeter ifølge vores officielle nedbørsmålere. Men der er altså også nogle steder, man kun har fået omkring 5 millimeter regn og lokalt måske endnu mindre.

Varm uge med regn forude

Den varme sommer har de seneste par uger fået tørkeindekset til at bone ud og gjort Danmark brun. Men det kommer gårsdagens nedbør formentlig ikke lige til at ændre på.

- Landmændene vil nok gerne have flere dage med regnvejr. Det er selvfølgelig bedre end ingenting, det der faldt i går. Men desværre var der meget af vandet, der løb af. Så jeg tror stadig, vi har en alvorlig tørke i det meste af landet, siger Jesper Eriksen fra DMI.

Ifølge DMI kommer der i næste uge både mere regn og mere varme.

- Vi kommer igen op omkring 30 grader nogle steder i landet, og så får vi lokale byger. Men hvis man vil af med tørken, vil man gerne have landsdækkende regnvejr, og det kan vi ikke se, der er udsigt til.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nyhedsoverblik