Stor rejsedag - her risikerer du at sidde i kø

En bil harvarerede lørdag formiddag ved Vemmelev, og det satte en prop i trafikken på Vestmotorvejen. Foto: René Lind

Lørdag ventes at blive en ualmindelig travl dag på de danske veje og over Storebæltsbroen.

Lørdag bliver en af de helt store rejsedage i Danmark, hvor der især kommer pres på trafikken over Storebæltsbroen fra Sjælland i retning mod Fyn og Jylland.

Men fordi weekenden er skiftedag, hvor folk både kører på ferie og hjem igen, forventer Vejdirektoratet, at der bliver pres på motorvejene på Sjælland, Lolland og Falster.

Der er mere knald på end normalt

Jakob Riis-Petersen, vagthavende ved Vejdirektoratet

- Vi regner med, at der bliver trafik i begge veje i denne weekend. Men det vil hovedsageligt være fra København og ned mod færgerne ved Rødbyhavn og Gedser samt over Storebæltsbroen, siger Jakob Riis-Petersen, vagthavende ved Vejdirektoratet.

Netop på Storebæltsbroen ventes mellem 4.000 og 4.500 biler i timen i perioden mellem klokken 10.00 og 15.00. Derfor forudser man, at cirka 45.000 biler vil have krydset broen mellem Sjælland og Fyn, når dagen er omme. På en normal dag er der cirka 3.000 biler i timen.

- Der er mere knald på end normalt, siger Jakob Riis-Petersen.

Forudser rød dag

Vejene til og fra de store sommerhusområder ventes lørdag også at blive fyldt med biler.

- Men hvis vi kan undgå de større hændelser ude på vejene, så skulle det gerne forløbe relativt gnidningsfrit, selvom man godt kan ende med at ramme ind i en kø. Derfor anbefaler vi, at man undersøger sin rute hjemmefra, inden man sætter sig ud i bilen, siger Jakob Riis-Petersen.

Artiklen fortsætter under kortet.

Her forventer Vejdirektoratet, at der kan komme tæt trafik. Foto: Vejdirektoratet

På grund af den store mængede bilister betegner Vejdirektoratet lørdagen som en rød dag, men søndag ventes at blive en dag med færre trafikanter og dermed en gul dag.

- Søndag forventer vi tæt trafik mellem 11.00 og 16.00, men ikke lige så slemt som lørdag, hvor der bliver rigtig travlt mellem 11.00 og 15.00. Derfor vil jeg anbefale folk med at køre afsted til søndag, siger Jakob Riis-Petersen.

160.000 passagerer ventes på færgerne

Hos Scandlines melder man også om travlhed ved færgehavnene i Gedser og Rødbyhavn.

- Der er ikke kø foran check-in, men der er godt fyldt op i opmarchbanerne. Det skaber dog ikke nogen problemer, siger Anette Ustrup Svendsen, kommunikationschef hos Scandlines.

Vi regner med at skulle have 160.000 passagerer med på overgangene

Anette Ustrup Svendsen, kommunikationschef hos Scandlines

- Vi regner med at skulle have 160.000 passagerer med på overgangene mellem Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock fredag, lørdag og søndag, så det er en rigtig stor rejseweekend for os, tilføjer hun.

Man har dog forberedt sig hos Scandlines og ansat cirka 150 personer til diverse sommerstillinger, så man kan give kunderne den bedste oplevelse på vej på ferie.  

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App