Stor politiaktion - syv personer anholdt for salg af ulovlige stoffer

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi foretog mandag en stor politiaktion på det sydlige Sjælland, hvor syv personer blev anholdt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mandag eftermiddag rykkede politiet talstærkt ud til Mislehøjvej på Jungshoved ved Præstø-kanten i forbindelse med en razzia. På stedet anholdt politiet syv personer, heraf seks mænd og en kvinde, som er mistænkt for salg af ulovlige stoffer. 

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

- Det er med tilfredshed, at vi har slået til i går, for vi ved jo, at det åbne narkosalg er med til skabe utryghed. Derfor er det vigtigt for os at signalere, at vi ikke vil acceptere det, og det mener jeg, at vi gør med de her anholdelser, fortæller politiinspektør Kim Kliver. 

quote Vi kan ikke afvise, at der kommer flere anholdelser

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Ved den efterfølgende ransagning fandt politiet blandt andet 15 kilo hash og 300 gram kokain, og der blev beslaglagt en hel del effekter med henblik på at få dem undersøgt yderligere. 

- Vi kan ikke afvise, at der kommer flere anholdelser, tilføjer Kim Kliver. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Politiets razzia fandt sted mandag aften på Jungshoved på det sydlige Sjælland. Her foretager civilbetjente anholdelser. 
Politiets razzia fandt sted mandag aften på Jungshoved på det sydlige Sjælland. Her foretager civilbetjente anholdelser.  Foto: Stephan Svingkær - TV2 ØST

Tre af de personer, der blev anholdt på adressen, bliver tirsdag klokken 13.00 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster. Der er tale om tre mænd i alderen 25, 25 og 31 år.

Der er blevet kørt bilræs og larmet på adressen i flere uger 

Stedet, som blev ransaget, er det gamle klubhus for idrætsforeningen Jungshoved IF. 

Naboer fortæller til TV2 ØST, at der har været meget larm og støj fra adressen de sidste par uger, hvilket de ikke er vant til.

- Der er en helvedes masse larm både nat og dag – det er nærmest om natten, der sker mest. Det har stået på i en tre ugers tid, fortæller nabo Niels Vermuth.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det var i denne bygning, at politiets razzia fandt sted mandag aften.
Det var i denne bygning, at politiets razzia fandt sted mandag aften. Foto: Stephan Svingkær - TV2 ØST

Der er ifølge naboerne også blevet kørt hasarderet i området.

- Der har været meget ræs med bilerne og råben og skrigen her på pladsen. Det gør folk utrygge her i lokalområdet, fortæller nabo Kim Pihl.

Forbindelse til narkohandel i Vordingborg

Politiinspektør Kim KIiver oplyser, at de anholdte personer efter politiets opfattelse har fordelt narkotika til videresalg flere steder på Sydsjælland, blandt andet på en parkeringsplads i Vordingborg. 

- Det er helt rigtigt, at personkredsen her har en forbindelse til det åbenlyse narkosalg i Vordingborg, siger Kim Kliver. 

quote Der har været meget ræs med bilerne og råben og skrigen her på pladsen. Det gør folk utrygge 

Kim Pihl, nabo

TV2 ØST har tidligere offentliggjort optagelser, der dokumenterer køb og salg af narkotika på en offentlig parkeringsplads i Vordingborg. Parkeringspladsen ligger på Kildemarksvej og grænser op til Vordingborg Gymnasium, handelskolen ZBC og ungdomsboliger fra Arbejdernes Boligselskab.

Læs også
Storstilet narkohandel foregår ved højlys dag i Vordingborg
Læs også
Storstilet narkohandel foregår ved højlys dag i Vordingborg

Optagelserne er foretaget over fire måneder, og de viser blandt andet, at handlerne foregår fuldstændig åbenlyst og ved højlys dag.

Det er unge, der både køber og sælger narkotikaen, og politiet mener, at handlerne har forbindelse til rocker- og bandemiljøet.

VIDEO: Se flere eksempler på, at unge køber og sælger stoffer på en parkeringsplads i Vordingborg.

 

- Ud for vores efterforskning er vi ret overbeviste om, at de sælger på vegne af rocker- og bandemiljøet, har Kim Kliver tidligere udtalt.   

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vurderer Kim Kliver, at det bliver sværere for organisationerne bag handlerne at agere, hver gang politiet laver en indsats og beslaglægger narkotika.


Nyhedsoverblik