Stor mangel på voksenvenner - otteårig dreng har ventet over et år

Der mangler voksenvenner i Stevns og Faxe kommuner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hjælp! I Hårlev venter den sødeste dreng på otte år på en voksenven. Han har ventet mere end et år.

Sådan indleder Børns Voksenvenner Køge et opslag på Facebook, hvor de efterlyser en mandlig voksenven til en otteårig dreng fra Hårlev på Stevns.

Opslaget er, siden det blev lagt op den 18. oktober, delt knap 600 gange. Men drengen har endnu ikke fået en voksenven. Der er tidligere blevet efterlyst en voksenven til drengen, hvor det det ikke lykkedes at finde en voksenven.

quote Vi mangler simpelthen voksenvenner i Faxe og Stevns kommuner

Louise Nielsen, Børns Voksenvenner Køge

- Drengen er helt almindelig og uden særlige problemstillinger, men han har yderst sparsom kontakt til sin far. Derfor søger vi en ressourcestærk mand til drengen, siger Louise Nielsen fra Børns Voksenvenner Køge, der dækker Stevns, Faxe, Solrød, Greve og Køge kommuner.

Hos Børns Voksenvenner Køge har man over et år forsøgt at finde en voksenven til drengen, men flere særlige krav har blandt andet gjort det svært at finde den rette mand.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget.

- Et af kravene, som volder os problemer, er, at vedkommende ikke må have hjemmeboende børn under 12 år, siger Louise Nielsen og tilføjer, at vedkommende højest må bo 15 minutter fra Hårlev på Stevns, hvor drengen bor.

- Voksenvennen skal nemlig hente og bringe barnet, ligesom voksenvennen har udgifterne i forbindelse med venskabet. Men det er et ikke sådan, at der er krav om aktiviteter, det handler simpelthen om nærvær, forklarer hun.  

Mangler voksenvenner flere steder

Drengen har ifølge Louise Nielsen brug for en rollemodel.

- Han har brug for at få noget jord under neglene og klatre i træer. Simpelthen lave mandlige aktiviteter, fordi han har rigeligt med kvinder omkring sig, siger hun.

Men årsagen til den lange ventetid på en voksenven skyldes ikke kun de konkrete krav til voksenvennen.

ensomhed_3.pladsen.jpg
Læs også
En halv million kroner skal være med til at bekæmpe ensomhed i Slagelse
ensomhed_3.pladsen.jpg
Læs også
En halv million kroner skal være med til at bekæmpe ensomhed i Slagelse

- Vi får meget, meget få henvendelser fra området. Vi har godt fat i Køge Kommune, men vi mangler simpelthen voksenvenner i Faxe og Stevns kommuner, siger Louise Nielsen.

Selvom drengen fra Stevns stadig mangler en voksenven, så har opslaget alligevel har en effekt. Ifølge Louise Nielsen har flere personer nemlig henvendt sig med ønsket om at blive voksenven for et barn i nærheden af dem.


Nyhedsoverblik