Stor redningsaktion syd for Gedser - svensk mand faldt i vandet

En større redningsaktion har tirsdag fundet sted syd for Gedser, efter en svensk mand faldt over bord.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Både dansk, svensk og tysk redningsmandskab har tirsdag været med til en større redningsoperation i Østersøen syd for Gedser.

Det bekræfter Claus Elberth, vagtholdsleder ved Forsvarets Operationstjeneste til TV ØST.

- Vi får en besked om klokken 8.55, at en mand er savnet ombord på et skib, der sejler mellem Travemünde og Malmö. Vi samarbejder med de svenske og tyske redningsstationer og sender også de skibe, vi har i området, siger han.

Manden faldt overbord fra handelsskibet Finntrader, skriver Folketidende.

Blev spottet i vandet

To timer senere blev manden - en midaldrende svensk mand - observeret i vandet af redningshelikopteren. Han er nu under behandling i helikopteren og på vej til Rigshospitalet.

- Hans tilstand må siges at være kritisk. Han var i hvert fald meget underafkølet. Han har ligget i vandet i flere timer, siger Claus Elberth.

Vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Ole Hald, oplyser, at der er tale om en 53-årig mand.

Claus Elberth roser redningsaktionen.

- Set med vores øjne var det en meget vellykket redningsaktion. Samarbejdet med de tyske og svenske enheder var godt, og vi fandt manden rimeligt hurtigt.

- Hans tilstand er vi ikke herre over efterfølgende, men set med dansk forsvars øjne var det en rigtig vellykket redningsaktion.

Manden er faldet overbord på skibet Finntrader, som sejler mellem Travemünde i Tyskland og Malmø i Sverige. Arkivfoto (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:MS_"Finntrader"_läuft_Travemünde_an_-_Bugansicht.jpg)
Manden er faldet overbord på skibet Finntrader, som sejler mellem Travemünde i Tyskland og Malmø i Sverige. Arkivfoto (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:MS_"Finntrader"_läuft_Travemünde_an_-_Bugansicht.jpg) Foto: Joachim Kohler Bremen/Wikimedia Commons.
Opdateret
Clock16. okt 2018, kl. 12:05
Artiklen er opdateret med citater fra vagtholdslederen hos Forsvarets Operationstjeneste.
Clock16. okt 2018, kl. 16:27
Opdateret med oplysninger fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

 


Nyhedsoverblik