Stén Knuth om deleordning: Personligt er jeg hårdt ramt af det

Den nuværende borgmester i Slagelse Kommune, Stén Knuth (V), tvivler på, at aftalen mellem rød blok og Liberal Alliance har nogen gang på jord.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nyheden om borgmesterdeleordningen mellem Socialdemokratiet og Liberal Alliance er nået frem til Slagelse Kommunes nuværende borgmester, Stén Knuth (V).

- Først og fremmest et hjertelig tillykke til John Dyrby Paulsen, som i morgen skal kåres som borgmester, og også et tillykke til Villum Christensen og de forligspartier, der har indgået den aftale, som de nu har indgået, siger han, da TV ØST fanger ham for at få en reaktion på den usædvanlige aftale, som betyder, at borgmesterkæden efter to år vil skifte hals fra Socialdemokratiets John Dyrby Paulsen til Liberal Alliances Villum Christensen. 

Dyrby og Villum
Læs også
Liberal Alliance og Socialdemokratiet deler borgmesterposten i Slagelse
Dyrby og Villum
Læs også
Liberal Alliance og Socialdemokratiet deler borgmesterposten i Slagelse

Aftalen har en svær gang på jord

Hvordan har du det?

- Personligt er jeg hårdt ramt af det. Jeg ville jo gerne være fortsat som borgmester, det er der ingen tvivl om, siger Stén Knuth.

- Det er en meget speciel aftale, de har lavet. Også en aftale, jeg tvivler på vil holde i den periode, som vi nu kommer ind i. Kommunestyrelsesloven siger noget meget præcist om, hvordan man skal agere som borgmester, og at man er borgmester i de fire år, man nu engang er valgt.

quote Vejene i politik er uransagelige, og her ser vi bare endnu et eksempel på noget, der er rigtigt mudret, og noget, der er svært for rigtig mange borgere og vælgere at forstå.

Stén Knuth (V), borgmester, Slagelse Kommune

Så du tror slet ikke, det her har gang på jord?

- Det får meget svær gang på jord. Det kan godt være, de bliver enige om, at de skal bytte om to år, eller hvad det er, de to kammerater så er blevet enige om. Men det er jo også sådan, at det er et flertal i byrådet, der skal acceptere de grunde, der gør, at John Dyrby Paulsen træder til side, og at Villum Christensen kan træde ind, og der er to år til, og der kan ske rigtigt, rigtigt meget i politik, og det gør der jo.

Forstår ikke Villum Christensens valg

Føler du dig forrådt af blå blok og af Villum Christensen?

roger buch
Læs også
Kommunalforsker om delt borgmesterpost: En risikabel manøvre
roger buch
Læs også
Kommunalforsker om delt borgmesterpost: En risikabel manøvre

- Nej, forrådt er jo et meget hårdt ord, ikke? Men da vi har samtalen i går om, hvem der skal være borgmester, og jeg siger, at min person ikke skal stå i vejen, og at jeg derfor faktisk vil foreslå, at Ann Sibbern (DF) træder ind som borgmester, fordi hun så kunne være den, der samlede os i det brede samarbejde, vi allesammen har stået og talt om de sidste tre-fire uger, så er det meget mærkeligt, at Villum Christensen stadigvæk gør John Dyrby Paulsen til borgmester. Det har jeg rigtigt svært ved at forstå.

Hvad tænker du om det? 

- Vejene i politik er uransagelige, og her ser vi bare endnu et eksempel på noget, der er rigtig mudret, og noget, der er svært for rigtig mange borgere og vælgere at forstå.

Hvad skal du så lave nu?

- Jeg tror, jeg skal ind og have mig et glas rødvin og så lige have nogle tanker og samtaler med min familie om, hvad vi nu gør fremover. 


Nyhedsoverblik