Statsministeren besøgte Motalavej: - Jeg håber ikke, han tænker, det er en farlig ghetto

Statsministeren har i dag været på besøg på Motalavej i Korsør – en af de 16 hårdeste ghettoområder. Og borgerne hilser ham velkommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Han er velkommen til at være her.

Sådan lyder det fra Laura Caspersen, der er kommet på Motalavej, siden hun var barn. I dag er hun blandt andet vikar på Værestedet Basen på Motalavej.

Statsminister Lars Løkke (V) er på besøg på Motalavej i Korsør i forbindelse med regeringens nye ghettoudspil, som de fremlagde i sidste uge. "Ét Danmark uden parallelsamfund - ingen ghettoer i 2030" hedder udspillet, som indeholder elementer såsom strafzoner, lavere kontanthjælp, nedrivning af boliger og lukning af skoler. Alt sammen for at gøre op med ghettoområder som blandt andre Motalavej.

quote Jeg håber, han ser, hvordan det er herude på Motalavej og ikke tænker, det er en farlig ghetto

Laura Caspersen

- Jeg håber, han ser, hvordan det er herude på Motalavej, og ikke tænker, det er en farlig ghetto. At det ikke er det indtryk, han får, siger Laura Caspersen.

Et fredeligt område

For selv om Motalavej kan findes på listen over de 16 hårdeste ghettoområder i Danmark, så er det ikke den opfattelse, som Laura Caspersen har.

- Jeg synes, det er et meget fredeligt område. Jeg føler ikke, det er et lukket samfund, hvor folk udefra ikke er velkomne, siger hun.

Samme indtryk af området har René Andersen, som har boet på Motalavej hele sit liv.

- Jeg synes, ikke vi skal sammenlignes med andre steder, hvor det er rigtigt hårdt. Jeg er født og opvokset her og har ikke haft nogle problemer, siger René Andersen. 

God eller dårlig plan?

Motalavej
Læs også
Ekspert dumper nyt ghettoudspil: Folk kommer ikke i arbejde ved at rive boligblokke ned
Motalavej
Læs også
Ekspert dumper nyt ghettoudspil: Folk kommer ikke i arbejde ved at rive boligblokke ned

Men strafzoner, nedrivning af almene boliger og lavere kontanthjælp er ikke de tiltag, som Laura Caspersen ville foreslå for at få området fjernet fra ghettolisten.

- Jeg har et håb om, at fokusområderne ligger omkring uddannelse og arbejde. Jeg tror, det er der, der ligger en motivation frem for at smide folk ud og sende dem ud af deres hjem, siger Laura Caspersen.

Men ghettoudspillet generelt kan René Andersen godt se det gode i.

- Jeg kan godt lide den plan, han har gang. Der er også nogle, der siger, at det kan blive noget dårligt noget – men det ved man ikke, før man har gjort det, siger René Andersen, som dog mener, at regeringen skulle have kommet med udspillet noget før. 

- Det lyder hårdt, men de skulle have gjort det før og taget det i opløbet. Nu lyder det som en ordentlig lussing for mange mennesker, siger han.


Nyhedsoverblik