Station snart klar: Se billeder af kæmpebyggeriet her

1 af 7

Et kæmpestort byggeri på Nordfalster nærmer sig sin afslutning. Lige nu arbejdes der på at lægge nye skinner gennem Eskilstrup Station.

Kæmpestore maskiner har de seneste måneder arbejdet hårdt på at opgradere Sydbanen, så den er klar til den nye Femern-forbindelse til Tyskland.

Og noget af det mest omfattende arbejde på strækningen foretages lige nu på Eskilstrup Station, der bliver bygget totalt om ligesom der gøres plads til et ekstra togspor, der starter syd for byen og fortsætter mod Nykøbing Falster.

 

Eskilstrup Station. Til venstre kan ses en grafik af det endelige resultat. Til højre et billede af nøjagtig det samme sted i dag. Foto: Montage, TV ØST og Banedanmark

 

 

 

 

 

Siden 23.  marts har arbejdet på banen betydet, at passagerer hen over Falster og Lolland, i stedet er sendt med erstatningsbusser gennem landskabet.

Arbejdet er nu inde i den afgørende fase – om en måned skal der nemlig igen køre tog på strækningen.

 

 

 

 

 

Fra den 4. juni kører der igen tog fra Nykøbing Falster, og fra den 11. juni kører der igen tog fra Rødby.

Arbejdet på Femern-banen er meget omfattende. Fem stationer skal helt eller delvist ombygges, og mere end 100 broer skal ændres eller rives ned for at skabe ekstra plads til køreledningerne over toget.

Ud over det andet arbejde, så skal der anlægges et ekstra spor mellem Vordingborg og Rødby station. I første omgang går sporet dog kun til Nykøbing Falster, mens man afventer en tidsplan for byggeriet af Femern-forbindelsen.

Derudover skal der bygges ekstra spor ved Holeby, Orehoved og Glumsø.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App