Statens kriseberedskab igangsat efter togulykke

Kriseberedskabet National Operativ Stab er trådt til onsdag efter togulykke og stormflodsvarsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

National Operativ Stab er gået i operationsberedskab for at håndtere både onsdagens voldsomme togulykke og en forhøjet vandstand. Det oplyser stabschef for National Operativ Stab Per Jensen.

Onsdag morgen skete der en voldsom togulykke på Storebæltsbroen, da et passagertog blev ramt af dele af et godstog. Ifølge DSB har ulykken kostet seks mennesker livet. 16 er kvæstet.

Togulykke
Læs også
Alvorlig togulykke på bro – seks personer mister livet
Togulykke
Læs også
Alvorlig togulykke på bro – seks personer mister livet

Samtidig er der varslet stormflod i den sydlige del af Danmark omkring Lolland, Falster, Det Sydfynske Øhav og Lillebælt.

- I forbindelse med de to hændelser - togulykken og forhøjet vandstand - har National Operativ Stab indkaldt de nationale beredskabsmyndigheder til et møde, og vi er gået i operationsberedskab for at håndtere situationen på kort og langt sigt, siger stabschef Per Jensen.

Artiklen fortsætter under billedet..

 
  Foto: Simon Voldsgaard Tøndering

Skal afværgre fare for borgerne

National Operativ Stab (Nost) er en del af regeringens krisestyring og aktiveres ved større kriser og katastrofer. Den ligger under Rigspolitiet.

quote I forbindelse med de to hændelser - togulykken og forhøjet vandstand - har National Operativ Stab indkaldt de nationale beredskabsmyndigheder til et møde

Per Jensen, stabschef

Stabens opgave er at forebygge og afværge fare for forstyrrelse af den offentlige fred og orden samt fare for borgerne og den offentlige sikkerhed.

Den etableres ved eksempelvis voldsomt uvejr, terrorangreb eller når opgaverne er så omfattende, at de ikke kan løses alene af de enkelte lokale beredskaber som eksempelvis brandvæsnet eller politiet.

Indsatsen koordineres af Rigspolitiet, mens en række andre myndigheder indgår i samarbejdet. Staben består af repræsentanter for en fast kreds af myndigheder, blandt andet Rigspolitiet, Forsvarskommandoen, Beredskabsstyrelsen og Sundhedsstyrelsen.

Stabschef Per Jensen fortæller, at Banedanmark, DSB og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen også er indkaldt til mødet onsdag.


Nyhedsoverblik