Stærekasser skal få bilister til at sænke farten på farlige strækninger

I Slagelse og Nykøbing Falster kommer bilister til at se stærekasser fra næste år. Stærekasserne skal få bilisterne til at sænke farten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fra næste år skal 11 vejstrækninger rundt om i landet blive fartkontrolleret af stærekasser. 

Vejdirektoratet har sammen med Rigspolitiet udvalgt strækningerne ud fra, hvor ulykkeshistorikken og hastighedsmålinger viser, at der er behov for fartkontrol på netop de strækninger.

Her i regionen er det på Slagelse Landevej ved Rosted og Gaabensevej ved Nykøbing Falster, at der kommer stærekasser op.

- Formålet med fartkontrol er at forebygge ulykker. Ikke at skrabe penge ned i statskassen. Fartkontrollen skal derfor i høj grad fokusere på de farlige strækninger, og det er ikke alle steder, hvor politiets fotovogne er det rette redskab til det, siger Ole Birk Olesen (LA), transport-, bygnings- og boligminister, i en pressemeddelelse.

Skalerer projektet

Det er med opbakning fra Dansk Folkeparti, at regeringen har udrullet pilotprojektet, hvor 20 kameraer skal sættes op på farlige vejstrækninger.

Regeringen har fået ideen fra udlandet, hvor det ses, at en kombination af mobil kontrol med fotovogne og stationær kontrol med stærekasser giver den bedste fartkontrol. 

- Hvis det derfor viser sig, at disse stærekasser samlet set har den ønskede effekt, kan vi skalere pilotprojektet op og omdanne endnu flere fotovogne til stærekasser, siger Ole Birk Olesen. 

Stærekasserne sættes også op på Roskildevej og Målev Byvej ved København, Bogensevej i Odense, Tjæreborgvej i Esbjerg, Herningvej i Ringkøbing, Vilsundvej ved Nykøbing Mors, Grenåvej i Risskov ved Aarhus og Aalborgvej ved Aabybro.


Nyhedsoverblik