- Står udelukkende for egen regning

Borgmester i Faxe Kommune, Ole Vive (V), tager kraftig afstand fra Steen Petersens (DF) Facebook-opslag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Da formanden for Integrationsudvalget i Faxe Kommune, Steen Petersen (DF), søndag aften satte sig til tasterne, havde han næppe forestillet sig, at han mandag morgen ville vågne op midt i orkanens øje. 

Men udvalgsformandens kontroversielle skriverier på Facebook har skabt stor furore landet over, og hans udtalelser gøres nu til skamme af flere byrådskollegaer.

quote <em>Betjentene skal skyde for at ramme</em>

Steen Petersen (DF)

Blandt andet tager borgmesteren i Faxe Kommune, Ole Vive (V), afstand fra Steen Petersens udtalelser om at skyde flygtninge ved den spanske grænse.

- Det står fuldstændig lysende klart, at Steen Petersen ikke udtalte sig på hverken udvalgets eller resten af kommunens vegne. De udtalelser som han kom med i går står udelukkende for hans egen regning, siger Ole Vive til TV ØST.

- Skyd for at ramme

Søndag aften skrev Steen Petersen fra sin Facebook-profil, at han på vegne af Integrationsudvalget i Faxe Kommune opfordrede spansk politi til at skyde efter flygtninge og migranter, der forsøger at krydse den spanske grænse. I opslaget titulerede Steen Petersen sig som udvalgsformand og ikke som privatperson.

På vegne af Integrationsudvalget i Faxe Kommune skal jeg herved opfordre det spanske politi til at bruge deres skydevåben for at stoppe invasionen. Betjentene skal skyde for at ramme, skrev  Steen Petersen.

quote De udtalelser som han kom med i går står udelukkende for hans egen regning

Ole Vive (V), borgmester i Faxe Kommune

Denne sætning blev dog fjernet knap to timer efter det oprindelige opslag, da partiets gruppeformand i Faxe Kommune bad Steen Petersen om at præcisere sig opslag.

- Vi må erkende at formuleringen kan misforstås, og det er den blevet af nogen, udtalte Eli Jacobi Nielsen (DF), gruppeformand for Dansk Folkeparti i Faxe Kommne, til TV ØST mandag formiddag.

Opslaget blev herefter slettet. I den forbindelse udtalte hovedpersonen, at dette udelukkende var af egen fri vilje.

Artiklen fortsætter under billedet.

Steen Petersens Facebook-opslag.
Steen Petersens Facebook-opslag.

Mistede sin formandspost

Steen Petersens udtalelser faldt ikke i god jord hos udvalgsmedlem Finn Hansen (S), som ikke vil sættes i bås med Petersens holdninger.

Han mener, at politikerens Facebook-opslag tager de andre medlemmer i udvalget til gidsler for hans holdninger.

- Vores problem er jo, at når han udtaler sig som udvalgsformand, skal det være, som flertallet af udvalget mener. Borgerne kan jo ikke skelne, siger Finn Hansen.

Steen Petersen valgte mandag eftermiddag at trække sig som formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune. 

sp3.jpg
Læs også
DF'er trækker sig efter kontroversielt Facebook-opslag
sp3.jpg
Læs også
DF'er trækker sig efter kontroversielt Facebook-opslag

Jytte Høi Hammer fra Lundby har desuden politianmeldt Steen Petersen. Hun fandt hans opslag ved at surfe på Facebook.

- Jeg synes ikke, det er i orden. Jeg er rystet over den snigende fascisme, der er i samfundet. Det er så uhyggeligt, siger hun til dr.dk.


Nyhedsoverblik