SSP: Livsfarligt stof kan sprede sig til nabokommuner

Efter flere unge har indtaget giftige piller i Kalundborg Kommune, frygter nabokommunen, at de farlige piller kan sprede sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Inden for de seneste to uger har cirka ti unge i Kalundborg Kommune indtaget de såkaldte uglepiller, der angiveligt er ecstasy.

Det fik blandt andet alvorlige konsekvenser for en folkeskoleelev, der blev indlagt, efter han havde indtaget pillerne. Han skulle dog efter sigende være udskrevet igen. Men de seneste episoder fik kommunen til at advare om pillerne, der i værste fald kan være dødelige.

Nu følger nabokommunen trop og advarer om uglepillerne. I Slagelse Kommune frygter SSP-koordinator Claus Martin, at de giftige piller kan sprede sig hurtigt mellem de unge på Sjælland.

quote Vi frygter, der en spirende tendens til, at det her stof ryger på gaden

Claus Martin, SSP-koordinator i Slagelse Kommune

- Når vores gode kollegaer i Kalundborg Kommune deler sådan en advarsel, så er vi forpligtede til at dele den viden. Vi appellerer til vores forældrekreds om at tage en snak med deres børn, for er der nogen, som kender de unge bedst, så er det mor og far, siger Claus Martin til TV ØST.

- De unge er mobile og flytter sig, de er lynhurtige på nettet, og lige pludselig bestiller de noget på nettet, og så går det stærkt. Derfor skal vi simpelthen være med, eller bliver vi voksne kørt agterud, tilføjer han.

Politiet undersøger stoffet

Der har ifølge SSP-koordinator Claus Martin ikke været nogen tilfælde af unge, som har indtaget uglepillerne og efterfølgende er blevet indlagt.

- Vi frygter, der en spirende tendens til, at det her stof ryger på gaden, siger Claus Martin. 

piller.jpg
Læs også
Giftige piller florerer blandt børn og unge: Skoleelev indlagt efter at have indtaget stoffet
piller.jpg
Læs også
Giftige piller florerer blandt børn og unge: Skoleelev indlagt efter at have indtaget stoffet

Teknikere hos politiet undersøger på nuværende tidspunkt de piller, som menes at være i omløb i Kalundborg Kommune. Svaret på prøverne ventes at ligge klar i den kommende uge. 

- Vores kendskab til stoffet er minimalt. Men det kan indeholde rottegift, pulver fra opvasketaps eller murbrokken. I kokain finder man nogle gange små stykker af glas, og jeg siger ikke, at man dør af glasskår, men det er ikke sikkert, at et ungt menneskes krop er tolerant overfor eksempelvis opvasketaps, siger Claus Martin og understreger:

- Derfor er er min appel; lad være med at tage det, fordi vi ved simpelthen ikke, hvad det er for noget.

henrik_rindom.jpg
Læs også
Misbrugsekspert: Derfor er unge villige til at tage giftige piller
henrik_rindom.jpg
Læs også
Misbrugsekspert: Derfor er unge villige til at tage giftige piller

Hos SSP i Slagelse Kommune gør man derfor alt for at informere om konsekvenserne ved at eksperimentere med det ukendte stof.

- De unge er mobile og flytter sig, de er lynhurtige på nettet, og lige pludselig bestiller de noget på nettet, og så går det stærkt. Derfor skal vi simpelthen være med, eller bliver vi voksne kørt agterud. 

Flere børn og unge i Kalundborg Kommune har de seneste to uger indtaget pillerne, der muligvis er ecstasy.

 


Nyhedsoverblik