SSP advarer mod farligt stof - unge er blevet alvorligt syge

Et farligt stof florerer i nattelivet i Næstved. To unge er blevet syge af det, og nu advarer SSP i kommunen om stoffet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Advarsel til gæster i nattelivet.

Sådan indleder SSP i Næstved et Facebook-opslag, hvor de advarer om et stof med betegnelsen 4aco, der er i omløb i Næstved.

Der er to unge, som er blevet dårlige efter at have indtaget stoffet. Det oplyser misbrugskonsulent hos Næstved Kommune, Søren Olsen.

De unge er blevet alvorligt syge efter at have indtaget stoffet. Den ene blev blandt andet indlagt på lukket psykiatrisk afdeling.

- Det kan minde lidt om en LSD-rus, hvor syn og farver og lyde kan blive forstærket i ekstrem karakter. Der er nogle, der kan tåle det, og så er der nogle, der ikke kan tåle det, siger Søren Olsen.

Det rene gift

Bjørn Mazur Andersen, der er SSP-konsulent i Næstved Kommune, oplyser, at rusen af stoffet indtræder efter cirka to timer og varer i otte til 12 timer.

- Nu er der altid stoffer tilgængeligt i nattelivet desværre, men vi har bare set, at det her er et meget potent stof, og de bliver rigtig dårlige. Det er ikke bare, at de ligger og brækker sig et døgns tid, de bliver virkelig psykisk på skideren, siger Bjørn Mazur Andersen.

Kokainbaner
Læs også
Næstved er ingen narkoby - bred alliance vil kæmpe mod stoffer
Kokainbaner
Læs også
Næstved er ingen narkoby - bred alliance vil kæmpe mod stoffer

SSP i Næstved kender til problemet med stoffet via Rådgivning for Stofmisbrug i Næstved. Det er samtidig de unge selv, der fortæller, at det er stoffet 4aco, de har indtaget.

- Hvis du bliver tilbudt et stof i nattelivet som minder om dette, så lad for din egen skyld endelig være med at tage det – det er den rene gift, opfordrer SSP i Næstved.

Mængden, der ses på billedet, har fået en ung mand indlagt på lukket psykiatrisk afdeling og flere er blevet alvorligt syge, oplyser SSP i Næstved.
Mængden, der ses på billedet, har fået en ung mand indlagt på lukket psykiatrisk afdeling og flere er blevet alvorligt syge, oplyser SSP i Næstved. Foto: SSP i Næstved

Nyhedsoverblik