Sportsbys mange forsinkelser rammer foreninger økonomisk: - Vi er mega pressede

For tredje gang er åbningen af Holbæk Sportsby blevet udskudt. Det presser de sportsklubber, som står på spring for at komme i gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi kan ikke blive ved ret meget længere. Det kan vi ikke. Vi er mega pressede.

Sådan lyder det fra Johnny Werther, der er formand i Holbæk Svømmeklub, efter åbningen af Holbæk Sportsby er blevet udskudt for tredje gang.

quote Vi har ansat folk, og vi har gjort klar, så vi kunne få i luften den 1/1. Vi har fået noget kompensation fra kommunen, men nu begynder det at gøre rigtig ondt

Johnny Werther, formand, Holbæk Svømmeklub

Først var det planen, at byggeriet til et trecifret millionbeløb skulle stå klar 1. januar, men så blev det udskudt til først den 22. februar og siden den 7. maj. Og nu er det så uvist, hvornår svømmerne kan få lov at hoppe i bassinerne, og alle de andre sportsudøvere kan tage faciliteterne i brug. 27 foreninger står på spring for at komme i gang.

- Rent økonomisk har det store konsekvenser for os. Vi står med samme problemstilling, som vi har stået med hele tiden, og det er, at vi har ansat folk, og vi har gjort klar, så vi kunne få i luften den 1/1. Vi har fået noget kompensation fra kommunen, men nu begynder det at gøre rigtig ondt, siger svømmeklubformanden.

Holbæk Sportsby
Læs også
Kvaliteten halter:
Åbning af sportsby i Holbæk bliver udskudt igen
Holbæk Sportsby
Læs også
Kvaliteten halter:
Åbning af sportsby i Holbæk bliver udskudt igen

Artiklen fortsætter under billederne. 

Kommunens rådgiver vurderer, at der kommer endnu en forsinkelse på sportsbyen, og at kvalitetsniveauet halter.
Kommunens rådgiver vurderer, at der kommer endnu en forsinkelse på sportsbyen, og at kvalitetsniveauet halter. Foto: Jacob Linddahl - TV ØST
Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) siger i en pressemeddelelse, at der lige nu er for lidt aktivitet på byggepladsen til, at Fonden Holbæk Sportsby kan nå at færdiggøre og aflevere byggeriet den 7. ma
Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) siger i en pressemeddelelse, at der lige nu er for lidt aktivitet på byggepladsen til, at Fonden Holbæk Sportsby kan nå at færdiggøre og aflevere byggeriet den 7. ma Foto: Jacob Linddahl - TV ØST

Går efter at åbne før tid

Også hos sportsbyens 1.500 kvadratmeter store træningscenter kan medejer Ronnie Stokholm mærke de mange forsinkelser på økonomien

- Nogle af vores medarbejdere havde sagt deres gamle job op, allerede sidste gang det blev udskudt. Så ikke nok med, at vi betaler for leasing af maskiner, så er der også nogle, der går og får løn uden at kunne arbejde for det. Det tærer altså hårdt på kontoen, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ronnie Stokholm ærgrer sig over uvisheden - men håber at kunne åbne, før resten af sportsbyen står færdig.
Ronnie Stokholm ærgrer sig over uvisheden - men håber at kunne åbne, før resten af sportsbyen står færdig. Foto: Jacob Bagge Jensen - TV2 ØST

Fitnesscentret i sportsbyen bliver drevet selvstændigt, og folkene bag har arbejdet hårdt for at blive klar til at kunne åbne. Det betyder også, at de faktisk står med et helt færdigt træningscenter, som indtil videre ikke kan blive brugt til det, det er skabt til.

- Vi går benhårdt efter at få vores egen tilladelse til at kunne åbne. Det har vi også gjort de andre gange, hvor det ikke har kunnet lykkes, men nu er vi helt færdige. Så nu burde vi have en større chance - uden at sige for meget og uden at vide noget om love og paragraffer, siger Ronnie Stokholm.

Medlemmer er loyale

Men uvisheden om, hvornår sportsbyen egentlig kan åbne, tærer på medejeren af træningscentret – og ikke kun på grund af økonomien.

- Det er selvfølgelig ærgerligt for os, der står med et helt færdigt center, som vi bare glæder os til at vise frem og begynde at få nogle penge i kassen. Men vi har det mest dårligt med alle de medlemmer, der har været trofaste og fulgt os siden oktober sidste år, hvor de meldte sig ind.

Svømmehal Holbæk Sportsby
Læs også
Foreninger ærgrer sig over forsinket sportsby: - Det er en våd klud i ansigtet
Svømmehal Holbæk Sportsby
Læs også
Foreninger ærgrer sig over forsinket sportsby: - Det er en våd klud i ansigtet

- De skal stadig stå standby og være endnu mere tålmodige, end de allerede har været, hvis det bliver udskudt igen. Én ting er, at det er belastende for os med usikkerheden, men det er også belastende for medlemmerne. Det er mest dem, jeg har det dårligt overfor, siger Ronnie Stokholm og tilføjer, at medlemmer indtil videre har været enormt tålmodige og loyale.

Kun et par håndfulde ud af over 400 tilmeldte har meldt sig ud igen.

Her kan du se billeder fra det helt færdige - og helt mennesketomme - træningscenter i Holbæk Sportsby.

Sportsbyens Træningscenter er ærgerlige over den nye forsinkelse - men holder humøret højt.

Svømmehal er helt nedslidt

Hvor ejerne af træningscentret måske kan gøre sig forhåbninger at åbne, før resten af sportsbyen står klar, ser det anderledes ud for svømmeklubben. De står også for driften af den gamle svømmehal, som er så nedslidt, at den ifølge klubformanden ”får livreddende førstehjælp hver dag”.

quote Vi går benhårdt efter at få vores egen tilladelse til at kunne åbne. Det har vi også gjort de andre gange, hvor det ikke har kunnet lykkes, men nu er vi helt færdige

Ronnie Stokholm, medejer, Sportsbyens Træningscenter

- Den er godt nedslidt, og det er jo klart, fordi der ikke er blevet brugt penge på den i lang tid. Fordi vi skal rykke ud i nogle nye faciliteter. Så vi har gjort, hvad vi kunne for at holde udgifterne nede, men det begynder også at gøre lidt ondt nu, siger Johnny Werther.

Indtil Holbæk Kommune melder en ny åbningsdato for sportsbyen ud, er det ikke til at vide, hvad de endelige konsekvenser for svømmeklubben vil være. De skal holde møder med kommunen i næste uge.

Holbæk Sportsby
Læs også
Tidsplan skrider igen: Holbæk Sportsby først klar til maj
Holbæk Sportsby
Læs også
Tidsplan skrider igen: Holbæk Sportsby først klar til maj

- Vi er nødt til at gøre noget. Men det kommer an på, hvad kommunen melder ud nu. Både hvornår de går i luften med sportsbyen, men også hvor meget de vil hjælpe os i mål. For vi ér mega pressede. Det er vi, siger Johnny Werther.

Holder møder med byggeledelse

I dag og i morgen holder repræsentanter fra Holbæk Kommune – blandt andre borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) – møder med byggeledelsen i Fonden Holbæk Sportsby.

Direktøren for driften af sportsbyen, Carsten Damgaard forventer, at de møder munder ud i en ny åbningsdato.

- Det er rigtig ærgerligt med en ny forsinkelse, for vi er jo klar til at gå i drift. Men nu må vi se, hvad der kommer ud af møderne. Vi forventer, at der kommer et fælles fodslag, så der ret hurtig er en ibrugstagningsdato, som alle kan nikke ja til, siger han.

sportsby åbent hus
Læs også
Holbæk Sportsby bliver ikke klar til tiden
sportsby åbent hus
Læs også
Holbæk Sportsby bliver ikke klar til tiden

Direktøren oplyser samtidig, at de 27 foreninger, der skal rykke ind i sportsbyen, fortsat kan bruge deres nuværende faciliteter, indtil byggeriet er færdigt.

Holbæk Sportsby koster 363 millioner kroner at opføre.

 
  Foto: Jacob Linddahl - TV ØST
Sådan her ser der ud i sportsbyen lige nu.
Sådan her ser der ud i sportsbyen lige nu. Foto: Jacob Linddahl - TV ØST

Nyhedsoverblik