Sorø tilbyder ny form for hjælp til børn og unge med angst

Sorø Kommune lancerer et nyt tilbud til børn og unge med angst. Et gruppeforløb, der hedder Cool Kids, som skal hjælpe både børn og forældre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når angsten overmander et barn, kan det få fatale konsekvenser for barnet og familien.

Det forsøger Sorø Kommune nu at komme i forkøbet ved at række en hjælpende hånd ud til børn og unge, der lider af angst. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi får flere henvendelser om børn med angst, både fra skolerne, som oplever øget fravær, og fra distriktsrådgiverne, som er i kontakt med forældre, siger Lene Nybo, psykolog i Sorø Kommune, i en pressemeddelelse.

quote Det nye forløb henvender sig til børn og unge, som har angst i en sådan grad, at det påvirker deres hverdag

Lene Nybo, psykolog i Sorø Kommune

- Derfor er vi glade for, at vi nu har et tilbud til de børn og familier, som oplever, at angsten fylder så meget i deres hverdag, at det går ud over børnenes udvikling og familiens trivsel.

Fra angste børn til ”Cool Kids”

Cool Kids er navnet på det videnskabelige gruppeforløb, som kommunen kan tilbyde børn mellem syv og 17 år og deres forældre. Forløbet har til formål at hjælpe familien, når angsten tager over og forstyrrer barnet og familiens hverdag.

Tilbuddet retter sig til børn og unge, der er særlig ramt af angst og forhindrer barnet i at udvikle sig på lige fod med andre jævnaldrende.

- Det er helt naturligt at være bange eller bekymret sommetider. Det er en del af livet. Det nye forløb henvender sig til børn og unge, som har angst i en sådan grad, at det påvirker deres hverdag og udvikling væsentligt, siger psykolog Lene Nybo.

Læs også
Psykiatrifonden: Psykisk syge børn skal have mere hjælp
Læs også
Psykiatrifonden: Psykisk syge børn skal have mere hjælp

Børn, unge og forældre kan udveksle erfaringer

Cool Kids-programmet strækker sig over ti gange og består af både undervisning, samtaler og opgaver og bygger på principper fra kognitiv adfærdsterapi. Her kan børn og unge med angst møde andre børn og unge, der er i samme båd, som de kan udveksle erfaringer med.

Forskningsresultater viser, at op mod 80 procent af de børn og unge, som gennemfører et Cool Kids-forløb, får det markant bedre og klarer sig bedre socialt, fagligt og i fritiden, ligesom også familierne får det bedre. 

Sorø Kommune tilbyder gruppeforløb i Sorø og Stenlille. For at deltage skal man visiteres til tilbuddet via PPR eller Familiehuset i Sorø Kommune.

Det første Cool Kids-hold starter op efter vinterferien.


Nyhedsoverblik