Sorø har Danmarks 10. bedste erhvervsklima

Der er gode vilkår for erhvervslivet i Sorø Kommune, viser en ny undersøgelse fra Dansk Industri. Guldborgsund og Odsherred klarer sig knap så godt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis du skal starte en virksomhed, så er det en fordel, hvis du bor i Sorø Kommune. Her er der nemlig et rigtig godt erhvervsklima – faktisk det 10. bedste i hele landet.

Det viser en undersøgelse, som Dansk Industri (DI) har lavet.

DI har spurgt mere end 7.000 virksomheder landet over, hvor tilfredse de er med kommunernes indsats i forhold til for eksempel arbejdskraft og infrastruktur. I 2015 lå Sorø Kommune nummer 22, men den er altså kravlet hele 12 pladser op ad listen på et år.

Lolland stiger på listen

Det er også gået fremad i flere andre kommuner i regionen. Både Slagelse, Næstved, Vordingborg, Ringsted, Kalundborg og Lolland Kommune klarer sig bedre i år end sidste år.

Sidstnævnte kommune er gået fra at være nummer 48 på listen i 2015 til 36 i år.

Det skyldes blandt andet, at virksomhederne i Lolland Kommune er glade for, at kommunen er blevet bedre til at skaffe de medarbejdere, der er brug for.

- Et velfungerende jobcenter kan være helt afgørende for en virksomheds succes. I en tid, hvor virksomheder landet over begynder at have alvorlige problemer med at tiltrække de rette medarbejdere, er jobcentrets indsats og deres samarbejde med virksomhederne helt centralt, siger formand for DI Lolland-Falster, Allan Holstener Schmidt, i en pressemeddelelse.

Guldborgsund og Odsherred falder

Det går til gengæld ikke helt godt med erhvervsklimaet i Guldborgsund Kommune, viser DIs undersøgelse. Samlet set er kommunen rykket 11 pladser ned på listen, og når det kommer til de statistiske forhold som uddannelsesniveau og antallet af nystartede virksomheder, ligger Guldborgsund helt i bund som nummer 96.

- Her er der plads til forbedring. Men udviklingen skyldes blandt andet, at der flytter så mange mennesker hertil, som på grund af sygdom og sociale vilkår ikke er i stand til at tage et arbejde. Det er en stor udfordring for begge kommuner, siger Allan Holstener Schmidt.

Overordnet set har Odsherred Kommune det dårligste erhvervsklima i hele landet.

 

Klik på den enkelte kommune for at se placeringen:

Om undersøgelsen

  • DI’s erhvervsklimaundersøgelse er Danmarks største. Det er syvende år i træk, at DI foretager undersøgelsen.
  • 7.299 virksomheder inden for DI’s brancher (herunder produktion, transport, fødevarer, engroshandel og service) har deltaget i årets undersøgelse.
  • Undersøgelsen kombinerer en spørgeskemaundersøgelse med officiel statistik. Virksomhedernes bedømmelser vægter 2/3 af det samlede resultat, mens statistikken vægter den sidste 1/3.
  • Virksomhederne bliver spurgt til deres tilfredshed med kommunernes indsats på en række områder med relevans for virksomhedernes erhvervsvilkår, herunder arbejdskraft, infrastruktur og transport samt sagsbehandling. Af statistik ses blandt andet på uddannelsesniveau, antal nystartede virksomheder, skatter og afgifter samt konkurrenceudsættelse i kommunerne.
  • 96 af landets 98 kommuner er med i undersøgelsen (Læsø og Fanø er ikke med).
Kilde: Dansk Industri

 


Nyhedsoverblik