Sorø BMX-klub

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vinder-klubben er mere familie end en klub


Més que un club. Mere end en klub. Slogan for tidens mest beundrede fodboldklub, FC Barcelona, og uden sammenligning i øvrigt også et udtryk for selvopfattelsen i Sorø BMX-klub, der vandt Seernes Sundhedspris. Som formand Johnny Winther siger det: - Vi opfatter ikke os selv som en klub, men som en familie!

Tryghed og fællesskabHan bakkes op af Dan Jensen, en af forældrene til de mange unge, der med stor entusiasme giver den pedalgas på specialbanen i Sorø: - Jeg har fulgte mine børn i mange forskellige foreningssammenhænge, men aldrig set en opbakning og et fællesskab som her i klubben. Det giver en tryghed for både børn og forældre, og det får det hele til at gå op i en større enhed.

Behandles ligeNoget af det unikke er, at drenge og piger kører på samme tid, hvilket måske har været medvirkende til, at især pigegruppen er vokset i det seneste år. Alle behandles lige, uanset køn, alder,etnisk herkomst, færdigheder eller andre parametre.- Her betyder det intet, om du er tyk eller tynd, om du er bistandklient eller direktør. Vi har præcis de samme rettigheder og pligter, konstaterer Johnny Winther.

Pauserne vigtigeOgså når det gælder pauserne og det sunde mellemmåltid, der er obligatorisk ved træningssamlingerne, bliver alle stillet helt lige.- Her er reglerne enkle, for vi skal holde pauserne, og vi skal tage hjelmen af, sætte os ned og give os tid til at snakke med de andre for at lære hinanden at kende, mens vi får noget at spise, understreger Johnny Winther og suppleres af Dan Jensen:- Motion og sund kost hører sammen, og det er en styrke ved klubben, at man her arbejder bevidst med alternativer til de burgere og fritter, man møder mange andre steder.

Boller og frugtMenuen for mellemmåltiderne er boller og frugt, og for nogle af medlemmerne er pausemaden reelt en erstatning for et måltid. Også derfor har formand Winther et par planer klar i skuffen
- Vi kunne godt tænke os at få tilknyttet en kostvejleder, og vi vil gerne kunne tilbyde vores unge mennesker noget mere frugt. Selv om vi har en god aftale i dag og kan købe frugten til indkøbspris, er det stadig dyrt, så her ville en sundhedspris virkelig kunne gavne.

Tekst: Gert Ellegaard, Region Sjælland Kommunikation