Der er dem, der siger, at landmanden Søren Wiuff fra Lammefjorden er den hemmelige ingrediens i den succes, dansk gastronomi har været igennem de seneste fem år.
Han bliver kaldt asparges-kongen af Danmark. Han er leverandør til restaurant NOMA og har været i internationale medier som Time Magazine og New York Times.
Avisen Berlingske skrev, at han er det tætteste man i Danmark kommer på en landmand med rockstjerne-status.
Han er vokset på sin fædrene gård, Brogård, der ligger sydvest for Lammefjorden nær Gislinge mellem Holbæk og Svinninge.
Som ung rejste ud i verden. En oplevelse i Tunesien gjorde indtryk. Her trak de lokale tidsler op af jorden og spiste deres rødder.
Søren Wiuff har studeret på Landbohøjskolen, men blev aldrig færdig med sin hovedopgave.
Som 33-årig vendte han tilbage til Brogården, som straks tog en ny retning. Hvor en landmand typisk har 3 afgrøder - så har Søren Wiuff 150, bare for at nævne et par strykker:
Asparges, æggeblommekartofler, små skud af grønkål, persillerodstoppe, syre, skvalderkål, gåsefod og purløgsknopper