Søren Wiuff: Jeg overvejede at tage mit liv

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er dem, der siger, at landmanden Søren Wiuff fra Lammefjorden er den hemmelige ingrediens i den succes, dansk gastronomi har været igennem de seneste fem år.

Han bliver kaldt asparges-kongen af Danmark. Han er leverandør til restaurant NOMA og har  været i internationale medier som Time Magazine og New York Times.

Avisen Berlingske skrev, at han er det tætteste man i Danmark kommer på en landmand med rockstjerne-status.

Han er vokset på sin fædrene gård, Brogård, der ligger sydvest for Lammefjorden nær Gislinge mellem Holbæk og Svinninge.

Som ung rejste ud i verden. En oplevelse i Tunesien gjorde indtryk. Her trak de lokale tidsler op af jorden og spiste deres rødder.

Søren Wiuff har studeret på Landbohøjskolen, men blev aldrig færdig med sin hovedopgave.

Som 33-årig vendte han tilbage til Brogården, som straks tog en ny retning. Hvor en landmand typisk har 3 afgrøder - så har Søren Wiuff 150, bare for at nævne et par strykker:

Asparges, æggeblommekartofler, små skud af grønkål, persillerodstoppe, syre, skvalderkål, gåsefod og purløgsknopper


Nyhedsoverblik