Ny sæson: Sommerland Sjælland klar med nye forlystelser og fokus på smartphonen

Sommerland Sjælland åbner 17. maj. Det bliver med to nye forlystelser i parken og fokus på forlystelsesparkens app. Foto: Sommerland Sjælland

Den 17. maj slår Sommerland Sjælland dørene op for 35. sæson. En sæson, der byder på to nye forlystelser og øget fokus på at inddrage mobiltelefonen.

Når kalenderen viser den 17. maj slår forlystelsesparken Sommerland Sjælland ved Nørre Asmindrup dørene op for en ny sæson. Det er parkens 35. sæson.

(...) nu skal vi jo se, om de ting, vi har lavet, holder vand, så man glæder sig helt vildt.

Kåre Dyvekær, direktør og ejer af Sommerland Sjælland

Efter en rigtig god sæson sidste år – hjulpet godt på vej af de mange solskinstimer – er spenderbukserne blevet luftet. Det er således første gang, at Sommerland Sjælland investerer et tocifret millionbeløb op til en sæson. De penge er blandt andet brugt på 10 nye hytter til overnatning og to nye forlystelser.

Det er derfor en spændt direktør og ejer, Kåre Dyvekær, der skimter åbningsdagen om knap to uger.

- Lige så snart vi lukker, så planlægger vi den nye sæson. Og nu skal vi jo se, om de ting, vi har lavet, holder vand,  så man glæder sig helt vildt.

Smartphonen i fokus

Investeringerne er dog ikke kun lagt i det, man normalt forbinder med en forlystelsespark. For mobiltelefonen har i efterhånden noget tid haft en plads i Sommerland Sjællands underholdning, og det vil den fortsat have.

- Det er lidt ligesom at have en fjernbetjening i hånden. Når man trykker, så enten fodrer man en ged, man damper med toget eller tænder en gejser, fortæller Kåre Dyvekær om nogle af de funktioner i Sommerland Sjællands app, der gør den til en del af underholdssortimentet.

Selvom en tur i en forlystelsespark kunne være en kærkommen lejlighed til at lægge mobiltelefonen lidt væk, så ønsker Kåre Dyvekær ikke at moralisere sine gæster. Derfor følger de i stedet med trenden, forklarer han.

Vi vil selvfølgelig gerne tangere eller gør det lidt bedre end sidste år. Det er da målet

Kåre Dyvekær, direktør og ejer af Sommerland Sjælland

- Det er jo ens eget valg, om man vil bruge telefonen. Nu lever vi i en virkelighed, hvor de fleste bruger mobilen alle mulige steder. Og det er jo ikke fordi, der ikke er nogen oplevelser, hvis ikke man bruger telefonen. Man lægger bare et lag ovenpå, fortæller han.

Som noget nyt er det også muligt at se, hvor forlystelsesparkens tog befinder sig på Sommerland Sjællands app.

Håber at gentage successæson

Det hele går dog ikke op i smartphones og apps. To nye forlystelser ser dagens lys i Sommerland Sjælland. Den ene, Rally88, står allerede klar til åbningen. Og selvom Kåre Dyvekær formentlig har kørt sin del rutsjebaner, så kan en ny forlystelse sagtens få taget på ham.

- Når der ikke er kø, og man kan køre alle de ture, man vil, så bliver man lidt svimmel. Men det var sjovt, siger han om sine testkørsler i Rally88, som egner sin til alle på tværs af familien, forklarer han.

Den anden nye forlystelse, Jolly Jumber, står klar 1. juni.

En af de to nye forlystelser til den sæson er Rally88. Foto: Sommerland Sjælland

Sidste år bragede solen derudad og slog diverse rekorder. Det betød kronede dage for blandt andre Sommerland Sjælland. Kåre Dyvekær håber at kunne gentage succesen.

- Vi vil selvfølgelig gerne tangere eller gør det lidt bedre end sidste år. Det er da målet, siger han.

Og så er der den ubekendte faktor, vejret. Her kan ejeren blot håbe.

- Bare nogenlunde som sidste år, så er vi godt tilfreds, konstaterer Kåre Dyvkær, der overtog forlystelsesparken fra sin far, Filip Dyvekær, der åbnede Sommerland Sjælland i 1985.

Sommerland Sjællands sæson starter som nævnt 17. maj. 15. september lukker de så portene igen, når sæsonen oprinder.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App