Sommerhuse hænger ikke på træerne i Vordingborg: Hvad vil politikerne gøre ved det?

Antallet af tilgængelige sommerhuse til udlejning i Vordingborg matcher ikke efterspørgslen. Flere spidskandidater vil fremme turismen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er skønt i det sydsjællandske med både hav og natur tæt på. Men planlægger du en ferie i Vordingborg i sommerferien, kan det være svært at finde et passende sommerhus at opholde sig i.

I højsæsonen i år var omkring 96 procent af kommunens sommerhuse nemlig udlejet, viser tal fra udlejningsportalen Campaya. Og den udfordring er flere af kommunens spidskandidater til kommunalvalget opmærksomme på.

quote Vi vil rigtig gerne fremme turismen, der kunne være en langt større indtægtskilde i kommunen

Ann Busch (AL), spidskandidat

- Venstre er helt klar over, at der er mangel på overnatningsmuligheder, specielt efter at vi har fået Camønoen. Derfor afholdt kommunen den 23. september et stormøde som et forsøg på at skaffe flere overnatningspladser. Til mødet deltog over 200 feriehusejere, og mødet må betegnes som en succes, siger borgmester og spidskandidat Michael Seiding Larsen (V) i en rundspørge, Campaya har lavet. 

Vigtigt med turisme

Også borgmesterens direkte modstander Mikael Smed (S) har fokus på de udfordrede overnatningsmuligheder i kommunen.

- Initiativer til at skabe et større sommerhusmarked er noget, vi i dialog med de udbydere, der allerede er til stede i kommunen, vil gå aktivt ind i, siger han.

For turismen er meget vigtig for den sydsjællandske kommune, er spidskandidaterne enige i.

- Vi vil rigtig gerne fremme turismen, der kunne være en langt større indtægtskilde i kommunen. Dels har vi unik natur, og dels ligger vi rigtigt godt i forhold til København, siger Alternativets spidskandidat Ann Busch.

quote For Venstre i Vordingborg Kommune har turismen meget høj prioritet

Michael Seiding Larsen (V), borgmester

- Området har høj prioritet, blandt andet fordi, det er lavthængende frugter. Der skal ikke i vort område investeres ret meget for at fordoble turismeomsætningen, lyder det fra Borgerlistens Allan Huglstad.

Tilfreds med status quo

Alle fremhæver de den smukke natur på især Møn som et af områdets helt store styrker, når det kommer til at tiltrække turister.

- For Venstre i Vordingborg Kommune har turismen meget høj prioritet. Vi har, hvis du spørger os, en af skønneste naturområder i hele landet med nærhed til hav, skov og dyreliv, siger borgmester Mikael Seiding Larsen

Men hos Dansk Folkeparti er de nu godt tilfredse med status quo.

- Vi gør meget og bruger mange penge på turisme i kommunen. Det ønsker vi ikke at ændre på, siger spidskandidat Heino Hahn (DF). 


Nyhedsoverblik