Sommerferien på spring: Nu bliver der travlhed på vejene

Om kort tid begynder skoleferien. Det giver travlhed på Storebælt og på motorvejene. Foto: A/S Storebælt

På fredag ringer skoleklokkerne ud for sidste gang i dette skoleår – og det giver travlhed på vejene og på Storebælt.

Selv om temperaturerne i øjeblikket indikerer, at der burde være sommerferie, så sidder skoleeleverne i de små klasser stadig og sveder på skolebænkene, mens det for længst har ringet ud for sidste gang for deres kammerater i de store klasser og på ungdomsuddannelserne. 

Men nu er det lige ved og næsten. De første campingvogne er set på motorvejene, og snart kommer også de tæt- pakkede biler, når danskerne kører på ferie i Jylland og i udlandet. Så når klokken har lydt for sidste gang i dette skoleår fredag eftermiddag, bliver der travlhed i trafikken, når folk kører på ferie. 

Lørdag er mest travl

På de travleste ferietrafikdage kører mere end 50.000 biler over Storebælt. Til sammenligning kører der på en normal dag i gennemsnit omkring 35.000 biler over broen.

Sund & Bælt oplyser i en pressemeddelelse, at der hen over sommeren vil være et jævnt pres på broen i de syv uger, skoleferien varer, nemlig fra fredag den 28. juni til og med søndag den 11. august. Op mod 300.000 biler kører over om ugen, og på de travleste lørdage vil der mellem klokken 10 og 15 køre 20.000 biler over broen.

Det samme gælder for trafikken på vejene, især på motorvejene på tværs af Danmark mellem hovedstadsområdet og Jylland og på motorvejene til og fra Tyskland. Der vil også være ekstra trafik i de store sommerhusområder, her i regionen eksempelvis ved Marielyst og i Odsherred. Det kan altså være en fordel af køre på hverdage, hvis man har mulighed for det.

Gode råd til ferieturen

  • Forsøg at køre før eller efter de mest trafikerede tidspunkter
  • Sæt god tid af til din rejse
  • Hold dig opdateret om trafikken eksempelvis på trafikinfo.dk og P4 Trafik
  • Hold god afstand
  • Hav mad og drikkevarer i bilen (godt hvis der opstår kø)
  • Tjek vejrudsigten, før du tager afsted

Kilde: Vejdirektoratet

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App