Søren samler penge ind for verdens mennesker på flugt

Tusindvis af danskere har søndag været ude med indsamlingsbøssen for Dansk Flygtningehjælp. Sidste år indsamlede de 13 millioner kroner på landsplan.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Tak skal du have, siger Søren Peter Foldberg til en kvinde, der netop har kastet nogle mønter i hans indsamlingsbøsse.

Han står foran indgangen til Netto i Holme-Olstrup nær Næstved og samler ind for Dansk Flygtningehjælp. Det gør han ligesom tusindvis af andre denne søndag, hvor årets landsindsamling bliver afholdt.

Pengene fra indsamlingen skal gå til at hjælpe flygtninge. Ifølge tal fra Dansk Flygtningehjælp er 70 millioner mennesker nemlig på flugt over hele verden som blandt andet i Bangladesh og Syrien.

quote Det er måske lidt lettere, hvis vi mødes der med kaffen først og snakker sammen og så går ud på ruterne

Søren Peter Foldberg, Holme-Olstrup

I år skal pengene især bruges på at give flygtninge et nyt hjem. For som de skriver på deres hjemmeside har alle brug for et hjem for at overleve og bygge en ny tilværelse op. Uanset om det er et telt, en hytte eller et hus.

Fællesskabet trækker en ud ad døren

Det er flygtninge, frivillige som Søren Peter Foldberg, gerne vil hjælpe ved at bruge tre timer på det gode formål. Men udover indsamlingen mødes de frivillige også for at hygge sig med hinanden.

be434354-c34f-4427-b1b4-efc1a8a99aad.jpg
Læs også
Så meget blev der samlet ind til Knæk Cancer 2019
be434354-c34f-4427-b1b4-efc1a8a99aad.jpg
Læs også
Så meget blev der samlet ind til Knæk Cancer 2019

Og spørger man Søren Peter Foldberg, er det fællesskabet, der trækker ham ud ad døren for at samle ind.  

- Man skal ligesom tage sig lidt sammen. Det er måske lidt lettere, hvis vi mødes der med kaffen først og snakker sammen og så går ud på ruterne, og så kommer tilbage igen. Jeg kan bare se, at fra at vi var to, så er vi 10 i dag, så på den måde tænker jeg, at det virker, siger han.

- Så er det jo nogle, jeg kender, men der er også nogle, jeg ikke kender, der er med. Dermed udvider vi kredsen. Så vi vil gerne have Fensmark med og Toksværd med næste år. Det må være målet, så det arbejder vi på, tilføjer han.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Søren Peter Foldberg mødes med andre indsamlere i Holme-Olstrup, hvor de hygger sig i forbindelse med indsamlingen.
Søren Peter Foldberg mødes med andre indsamlere i Holme-Olstrup, hvor de hygger sig i forbindelse med indsamlingen. Foto: Jacob Bagge - TV2 ØST

Indsamler 11 millioner kroner sidste år

I år er det lykkes på landsplan at samle 11 millioner kroner ind.

Sidste år indsamlede Dansk Flygtningehjælp 13 millioner kroner med hjælp af omkring 12.000 danskere landet over.

Artiklen fortsætter under billedet. 

 
  Foto: Jacob Bagge - TV2 ØST

Pengene fra sidste år gik efterfølgende til, at Dansk Flygtningehjælp kunne hjælpe mennesker på flugt i Yemen, hvor der er krig og sult. Man har blandt andet delt telte og nødhjælp ud, samt sikret folk i landet adgang til hospitaler og rent drikkevand.

Indsamling
Læs også
Stor indsamling til demente mangler hænder over hele regionen
Indsamling
Læs også
Stor indsamling til demente mangler hænder over hele regionen

Ifølge Dansk Flygtningehjælp har man også i og omkring Syrien renoveret tusindvis af midlertidige boliger, samtidig med at man har hjulpet syriske børn i skole og forældre i arbejde.

Sidst men ikke mindst har man også kunnet hjælpe mennesker i verdensstørste flygtningelejr i Cox’s Bazar, som ligger i Bangladesh. Her har man uddelt materiale, så mennesker i lejren kunne bygge over 23.000 hytter, hvilket har sikret tusindvis af udsatte familier beskyttelse.


Nyhedsoverblik