Søren fejrer 50 års jubilæum hos Marinestuen

Søren Andersen kan fejre 50 års jubilæum som vært for Marinestuen i Nykøbing Falster. Et brunt værtshus, hvor hyggen er i centrum.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag kan værten af en helt speciel stue fejre jubilæum.

Nemlig Søren Andersen fra Marinestuen i Nykøbing Falster, der har 50 års jubilæum. Søren Andersen overtog stedet i 1967.

Marinestuen har eksisteret siden 1938, hvor det i mange år var det blandt andet marineklub for søens folk. Omkring 1980 blev det til det værtshus, som det er i dag, og Søren Andersen 50 år bag disken blev fejret med gratis øl til alle.

- Marinestuen er et gammeldags værtshus. Brunt værtshus, som vi kalder det, siger Søren Andersen. 

Man kender hinanden

Marinestuen fik sit navn 1938, hvor værtshuset også fik sit maritime look. I dag er stamgæsterne på værtshuset dog noget mere blandet. 

- Jeg reservere bordet til klokken 15.30 til en lille spilleklub, der laver fodboldtips, siger Søren Andersen. 

- De kommer her hver fredag. 

Og der er en grund til, at folk kommer igen og igen. 

- Jeg kan godt lide det vante, så man kender folk, man ved, hvordan de opfører sig som ædru eller fulde, siger Jan "Kalle". 

Kommer for hyggens skyld

Og Søren Andersen fortæller da også, at næsten 90 procent af dem, der kommer i Marinestuen er stamgæster. Og én af dem, er Peter Skeel fra tipsklubben. 

- Jeg er kommet her i de 20 år jeg har boet i byen, siger Peter Skeel. 

- Jeg er kommet her i 47 år. Så jeg har ikke været med hele tiden, siger Karl "Lyhne". 

Og stamgæsten Jan "Kalle" kommer selvfølgelig for øllens skyld. Men der er også en anden årsag.

- Men også for hyggens skyld. Helt sikkert for hyggens skyld. Der er aldrig ballade og man kender dem, der kommer, siger Jan "Kalle". 

Ingen spiritus på arbejdet

En af de nyere gæster er Raymond Rooke. Han er "kun" kommet i Marinestuen i seks år - til gengæld kommer han her tit. 

- Hver dag næsten. Fordi jeg tager hunden på tur. Og så havner vi her, fordi hunden bliver tørstig, siger han. 

Værten, Søren Andersen, har dog én regel. Og det er ikke at drikke på arbejdet. 

- Jeg så på den tidligere vært. Og han kom ikke ud af værtshuset om aftenen, han sov på bardisken. Så jeg sagde: "Ingen spiritus", og det har jeg holdt lige siden. 

Men hvor lang tid holder han egentlig skansen på værtshuset?

- Til jeg bliver gammel, lyder det.


Nyhedsoverblik