Søfartsstyrelsens hovedkontor åbner i Korsør

Som en del af udflytningen af de statslige arbejdspladser er Søfartsstyrelsen nu åbnet i Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var champagne i glassene, og Søværnets tamburkorps spillede tonerne dertil. I dag kunne Søfartsstyrelsen nemlig slå dørene op til deres nye hovedkontor i Korsør.

Åbningen sker i forbindelse med planen om, at flere statslige arbejdspladser skal flyttes ud af hovedstaden.

I alt bliver 190 arbejdspladser fra Søfartsstyrelsen rykket fra København til Korsør. Og i dag kunne de 50 første medarbejdere så rykke ind på deres nye arbejdsplads.

En af dem er Annemette Knagaard, der er overskibsinspektør i Søfartsstyrelsen og er flyttet med sin arbejdsplads fra København til Korsør.

- Jeg synes, Korsør er meget smuk. Her er en fantastisk natur, og så var jeg så heldig at få en lejlighed med udsigt til Storebæltsbroen og Storebælt, hvor jeg kan sidde og holde øje med skibene, og det har gjort, at jeg var overhovedet ikke i tvivl om, at jeg skulle flytte, siger Annemette Knagaard.

Udflytning skaber vækst

I Slagelse Kommune glæder de sig over, at de har fået en del af udflytningen af de statslige arbejdspladser, og de endda har kunnet tiltrække en hel styrelse. De mange nye medarbejdere betyder nemlig vækst i kommunen.

- 200 medarbejdere der kommer i Korsør hver dag, køber en bolle, en basse eller en kop kaffe, måske handler de også lidt tøj, det vil betyde omsætning og vækst. På sigt vil det også betyde, at nogle af de borgere, der bor i Slagelse Kommune vil søge arbejde hos Søfartsstyrelsen, siger borgmester i Slagelse Kommune Stén Knuth (V).

Med til fejringen af dagens åbning var også Erhvervsminister Brian Mikkelsen, der også var begejstret over en indtil videre succesfuld flytning.

- Søfartsstyrelsen passer her til (red. Korsør). Det er jo en maritim by og en søfarts by. Flådestationen har været her i over 50 år, det ligger ud til Storebælt, som ligger lige 100 meter herfra. Det kan ikke være bedre placeret, siger Brian Mikkelsen

Det dog kun midlertidige lokaler Søfartsstyrelsen indtil videre flytter ind i. De endelige bygninger står nemlig ikke klar endnu. Det ventes de at gøre i løbet af 2019, hvor de resterende 150 medarbejdere vil rykke til Korsør.


Nyhedsoverblik