Socialrådgiver går ind i sag om syg dreng: Der er tale om ulovlig praksis

Theo Foli Kok er ikke syg nok til at få støtte af Slagelse Kommune. Det har vakt en vrede hos en socialrådgiver, som nu gratis vil hjælpe familien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg blev så sur. Simpelthen rendyrket arrigskab og uretfærdighedsfølelse. 

Sådan lyder det fra socialrådgiver Ricky Magnussen. Han står bag privatraadgiver.com, som normalt bruges af private og går ind i sager, når kommunen ikke længere magter opgaven, som han skriver på sin hjemmeside. 

Og nu går han altså ind i sagen om den fire måneder gamle dreng, Theo Foli Kok, som har tilbragt over tre måneder af sit liv på Rigshospitalet på grund af alvorlige vejrtrækningsproblemer.

For Mads Foli Hansen, som er far til Theo, er efterhånden i underskud med godt 500 afspadseringstimer på sit job, fordi han er tvunget til at være hos sin søn. Men det berettiger ham ikke til at få økonomisk kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, har Slagelse Kommune netop afgjort. 

Ulovlig praksis anvendt af kommunen

quote Det er stikhamrende ulovligt, det som afdelingslederen skriver

Ricky Magnussen, socialrådgiver fra privatraadgiver.com

Ifølge Slagelse Kommune lyder forklaringen på afslaget: ”Begrundelsen er, at der, heldigvis for Theo, ikke er tale om en langvarig, kronisk lidelse". Men noget tyder på, at kommunen fejltolker loven.

Derfor skriver Ricky Magnussen i en klage til Slagelse Kommune på vegne af familien Kok, at: 

I lovgivningen omkring § 42 (og vejledningen her til) er det klart beskrevet at der IKKE er et diagnose krav, og at der IKKE er er krav om at lidelsen skal være kronisk.

Og fortsætter: 

Det er derfor påfaldende at Slagelse Kommune har en afdelingsleder som kan driste sig til at beskrive det modsatte i brev til familien, især i betragtning af at der ALDRIG har været sådan et krav i denne paragraf, hvorfor der må være tale om en klart ulovlig praksis som er anvendt overfor ALLE familier i lignende situationer i Slagelse Kommune. Dette vil vi orientere Tilsynet under Statsforvaltningen om.

- Det er stikhamrende ulovligt, det som afdelingslederen skriver. At hun siger, at hun ikke kan gøre noget, fordi den lille dreng ikke er kronisk syg, det passer simpelthen ikke. Der står ikke et eneste sted, at det skal være kronisk, siger Ricky Magnussen til TV ØST. 

syg_baby.jpg
Læs også
Familie med syg baby får nej til støtte fra Slagelse Kommune
syg_baby.jpg
Læs også
Familie med syg baby får nej til støtte fra Slagelse Kommune

Hjælper familien gratis

Ricky Magnussen skrev selv til familien, fordi han blev på oprørt over deres situation. Derfor ønsker han heller ikke penge for at føre deres klagesag mod kommunen.  

- De skal slet ikke spekulere på det økonomiske aspekt, siger Ricky Magnussen. 

- Teknisk set kan familien jo godt selv skrive en klage. Men af de dokumenter jeg har fået tilsendt af Mads, så er der ikke engang en klagevejledning med. Så teknisk set ved de ikke, at de kan klage over den her afgørelse. Men vi ved alle sammen godt, at det der med at sætte sig ned og få skrevet sådan en klage, at det ofte er det sidste, man gør, når man har meget andet at tænke på. Derfor kan det godt være et stort bjerg, man skal over. 

Og den manglende økonomiske kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, går heller ikke Ricky Magnussens næse forbi i klagen til kommunen: 

quote En ting er, at familien bliver presset økonomisk, men det presser dem også sindssygt meget psykisk

Ricky Magnussen, socialrådgiver fra privatraadgiver.com

Med hensyn til sagen om Tabt Arbejdsfortjeneste, så skal vi også erindre om at denne ydelse skal være med tilbagevirkende kraft til første indlæggelsesdag og skal gives så længe der vurderes (lægeligt) behov for at en eller begge forældre er tilstede under indlæggelsen, behandlingen i eget hjem eller lignende. 

Kræver en undskyldning 

Ricky Magnussen håber, at Slagelse Kommune vender på en tallerken. Han håber, at familien kan få godtgørelse for tabt arbejdsfortjeneste både for hvad der går forud men også fremadrettet. 

- Jeg forventer også en korrekt afgørelse og en undskyldning fra kommunen, siger Ricky Magnussen.

- For en ting er, at familien bliver presset økonomisk, men det presser dem også sindssygt meget psykisk. Og det kan komme til at gå ud over Theo og så skaber det pludselig mange flere problemer. 

TV ØST talte den 4. juni med Slagelses borgmester, Stén Knuth, og han kunne fortælle, at han har bedt administrationen om en redegørelse i sagen.

- Jeg er bekendt med sagen og bliver naturligvis berørt. Via en Facebooktråd kom jeg den 25. maj i kontakt med mosteren, og jeg har nu kontakt til faderen og er i dialog med familien. Der er tale om en administrativ beslutning, og jeg har nu bedt administrationen om en redegørelse, som jeg får tirsdag eller onsdag. Jeg vil vide, hvorfor, vi har truffet den afgørelse, og hvilke muligheder vi har for at hjælpe familien.

Men det er altså en kommentar, der falder Ricky Magnussen for brystet. 

- At der er tale om en 'administrativ beslutning' er endnu et søm i ligkisten, da man her også indrømmer, at man anvender ”skøn under regel”, og man undlader at foretage en 'individuel og konkret sagsbehandling/vurdering' i sagerne. Det er et udtryk for magtfuldkommenhed, som ret beset er ulovligt, fastslår Ricky Magnussen. 


Nyhedsoverblik