Snart kan du overnatte ved 45 meter højt udsigtstårn - men lokale miljøfolk siger stop

01:28

Når mange mennesker strømmer til det nye tårn i Camp Adventure ved Rønnede, så går det ud over naturen, advarer miljøfolk, der advarer mod en række nye tiltag i den gamle skov.

Når besøgende strømmer til det nye tårn ved Camp Adventure ved Rønnede, så går det ud over naturen.

Sjældne fugle skræmmes væk af larmen - og sjældne mosser og insekter går til.

Sådan siger Birgitte Norby fra Dansk Ornitologisk Forening i Faxe, der nu advarer mod at udvide området yderligere, som det er planlagt, med blandt andet en stor multiarena og en række hotelværelser i skoven, de såkaldte suiter.

- Hvor langt skal vi gå? Skal vi blive ved at tage en skive af naturen, når vi trænger til en ny oplevelse? Skoven er blevet forandret for evigt. Det er almindeliggjort. Det er blevet forsimplet. Det er blevet til en park, siger hun.

Birgitte Norby er en af dem, der kæmper mod den planlagte udvidelse af den store oplevelseslejr i naturen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Birgitte Norby mener, at Camp Adventure skader naturen. Derfor er hun imod, at centeret udvides yderligere.

Attraktion vil udvide

Camp Adventure har allerede fået lov til at opføre en række hotel-suiter i skovområdet, men vil også gerne have lov til at bygge en multihal og faciliteter som toiletter ved tårnet i skoven til glæde for de 100.000 årlige gæster.

Planerne er nemlig store i Camp Adventure, hvor især den planlagte multiarena skal gøre en forskel for de besøgende.

Arenaen skal indeholde møde- køkkenfaciliteter, toiletfaciliteter, område med souvenirbutik og besøgscenter.

- Det vil aldrig virke tivoliagtigt herude. Vi har naturen i baghånden, den er vi ikke ude på at ødelægge. Tværtimod. Vi gør faktisk rigtig meget for at værne om den, siger Anders Krogh fra Camp Adventure.

Artiklen fortsætter under billedet.

Camp Adventure ved Rønnede vil udvide.

 

De nye suiter og den nye multiarena skal bygges nær den nuværende gård, der i dag er centrum for parkeringspladserne, klatreaktiviteter og entre-faciliteter, og hvor der allerede er bygget en klatrehal.

Arenaen skal indeholde blandt andet møde- køkkenfaciliteter, toiletfaciliteter, et område med souvenirbutik og besøgscenter.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er blandt andet her, at Camp Adventure vil udvide, fortæller Anders Krogh.

 

Danmarks naturfredningsforening har ikke noget imod byggeriet af arenaen og suiterne i området – men de er kede af, at der samtidig er planer om at bygge flere ting nær tårnet i skoven.

- Det bryder vi os ikke om. Det kan jeg lige så godt sige. Vi er ikke tilhængere af, at der kommer bespisning med café og andre ting oppe ved selve tårnet, siger Palle Ystrøm fra Danmarks Naturfredningsforening i Faxe til TV2 ØST.

Den nye lokalplan, der skal gøre faciliteterne ved tårnet og multihallen mulige, er i øjeblikket i høring.

Hvis projektet vedtages af politikerne, så kræver det en godkendelse fra Miljøstyrelsen, før byggeriet kan realiseres. Det skyldes, at skoven har status af fredskov.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App