Snart er der EM i kørestolsrugby: - Det er en drøm for alle

Søndag var sidste samling for landsholdet i kørestolsrugby, inden det om lidt uge går løs med EM. Sidste træning foregik i Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Om lidt over en uge går det løs med EM i kørestolsrugby. I denne weekend samles landsholdet for sidste gang for at træne, og det foregår som altid i Korsør.

Og der var høj puls og sved på panden hos landsholdsspillerne.

- Alle folk giver lige en ekstra skalle, og folk kører lige en tand hurtigere og er tand mere overmodige, lyder det fra landholdsspiller Mark Peters.

quote Det er det, vi træner for hver evig eneste dag

Sofie Skoubo, landsholdsspiller i kørestolsrugby

EM i Vejle den 7-11. august

Søndag var sidste samlingsdag inden Europamesterskabet, som finder sted i Vejle den 7-11. august. Holdet træner på Musholm Konferencecenter i Korsør, hvor der er flere kørestolsvenlige faciliteter.

- Musholm er landsholdets nationalarena. Vi har de fedeste værelsesfaciliteter. Har man brug for en lift fra sengen af og ud i badet, så behøver man ikke hoppe over en stol eller sidde på en badestol. Man kan faktisk køre på liften hele vejen ud, siger Brian Berndorf Geertsen, der er holdleder.

Kørestolsrugby er en holdsport med elementer fra rugby, basketball og håndbold. Spillet er for atleter, der har nedsat funktion i ben, arme og hænder, og det er et krav, at man skal have et handicap for at dyrke sporten.

Soldat: Nu repræsenterer jeg Danmark igen

quote Jeg er soldat og kom galt afsted i Afghanistan i 2009, hvor jeg desværre trådte på en vejsidebombe og mistede begge mine ben

Mark Peters, landsholdsspiller i kørestolsrugby

Mark Peters har ligesom de andre har fysiske udfordringer - men de er dog ikke medfødte.

- Jeg er soldat og kom galt afsted i Afghanistan i 2009, hvor jeg desværre trådte på en vejsidebombe og mistede begge mine ben og fik skadet min venstre hånd og mistede tommelfingeren. Min højre hånd har også fået lidt knubs, så jeg har mindre funktion i den, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mark Peters er soldat og trådte på en vejsidebombe i Afghanistan i 2009, hvor han mistede begge sine ben.
Mark Peters er soldat og trådte på en vejsidebombe i Afghanistan i 2009, hvor han mistede begge sine ben. Foto: Katja Gasiorowski - TV2 ØST

Nu bruger Mark Peters sine oplevelser i kampen om plads til de paralympiske lege i Tokyo til næste år

- Som soldat siger man altid, at man render rundt med det danske flag på skulderen. Men nu er min trøje mit danske flag. Det er den danske uniform. Det er en måde at repræsentere Danmark igen. Man føler jo, man er ude at repræsentere Danmark som soldat. Det gør jeg så stadigvæk, bare i sportens verden, siger han.

Én pige på holdet: Der er fuldt tryk på hele tiden

Sofie Skoubo har muskelsvind og er den eneste pige på landsholdet.

quote Der er fuldt tryk på hele tiden

Sofie Skoubo, landsholdsspiller i kørestolsrugby

- Jeg har altid været lidt en drengepige, så derfor gør det mig ikke noget at være den eneste pige blandt masser af drenge, siger Sofie Skoubo.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Der er fuldt tryk på hele tiden, siger Sofie Skoubo.
- Der er fuldt tryk på hele tiden, siger Sofie Skoubo. Foto: Katja Gasiorowski - TV2 ØST

Sofie Skoubo har gået til sporten i flere år og er vild med den taktiske del.

- Der er fuldt tryk på hele tiden, og den intensitet, der er på banen, kan jeg godt lide, siger Sofie Skoubo.

Med den seneste tids hårde træning håber spillerne nu, at de når finalen til EM om halvanden uge

- Enhver rugbyspillers drøm er at komme med, siger Mark Peters.

- Det har været en drøm, siden jeg startede på landsholdet, og det er en drøm for alle drengene, at vi kvalificerer os til Tokyo. Det er det, vi træner for hver evig eneste dag, siger Sofie Skoubo.

Hvis landsholdet i kørestolsrugby når til finalen i Europamesterskabet, så er det første gang, de kvalificerer sig til paralympiske lege.


Nyhedsoverblik